• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.05.2019

11:07

BESMRTNI PUK 9. MAJA U BEOGRADU! Veličanstveni skup uz koncert umetnika iz Srbije i Rusije i projekciju filma "Balkanska međa"!

Politika

BESMRTNI PUK 9. MAJA U BEOGRADU! Veličanstveni skup uz koncert umetnika iz Srbije i Rusije i projekciju filma "Balkanska međa"!

Podeli vest

Beograd će i ove godine svečano obeležiti Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a i ovog 9. maja, četrvrti put zaredom, biće organizovana šetnja "Besmrtni puk", a potom i veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umetnika i ansambala, saopštili su organizatori

 

Kako se navodi u saopštenju UO Fondacije "Besmrtni puk", gosti manifestacije biće i visoki ruski zvaničnici Konstantnin Kosačov i Valerij Rjazanski, predsednici odbora za spoljnu i socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije.

Svečani marš "Besmrtnog puka" počeće u 17.00 ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom kralja Aleksandra do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 biti održan svečani koncert, koji organizuje Ruski dom uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve.

Na koncertu će nastupiti Nadežda Krigina, narodna umetnica Rusije, Jan Osin, zaslužni umetnik Rusije, Ivan Bosiljčić, državni akademski ansambl "Rusija - Ljudmila Zikina", orkestar Moskovskog kadetskog muzičkog korpusa, Kulturno umetničko društvo LOLA iz Beograda i drugi.

Nakon svečanog koncerta, na platou ispred Skupštine Grada Beograda za građane glavnog grada, ali i cele Srbije koji će tog dana biti u Beogradu, biće priređena besplatna projekcija na otvorenom ruskog filma "Balkanska međa" u kome glavnu ulogu igra srpski glumac Miloš Biković.

Organizatori manifestacije pozivaju učesnike akcije "Besmrtni puk" da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani Srbije u Prvom svetskom ratu, borili se protiv fašističke okupacije Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, fotografije onih koji su se devedesetih borili u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine.

Šetnja Besmrtnog puka, u čijoj organizaciji učestvuje više srpskih i ruskih organizacija, uz podršku Grada Beograda, biće održana bez ikakvih političkih obeležja i simbola i imaće isklučivo rodoljubivi i moralni karakter, ističu organizatori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lule

pre 4 godine

Srbija je jedina zemlja koja slavi svoje promasaje i poraze. Za koga je ta zabava od parade?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija