• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

06.05.2019

21:29

E, OVO JE KRAJ! JOŠ JEDAN STRAŠAN DEBAKL SRPSKE OPOZICIJE! Đilas puko ko Prangija!

Politika

E, OVO JE KRAJ! JOŠ JEDAN STRAŠAN DEBAKL SRPSKE OPOZICIJE! Đilas puko ko Prangija!

Podeli vest

Đilasovci najavljivali da će blokirati centar Beograda, a sve im se svelo na jedan šator i njih desetak koji pričaju sami sa sobom. Akcija đilasovaca neodoljivo podseća na protest Saše Jankovića, koji se prošle godine svađao sa ulaznim vratima Predsedništva

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas i njegovi saradnici najavljivali su da će proteklog vikenda zadati odlučujući udarac predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj vlasti. Imali su plan da u noći između subote i nedelje stotinama razapetih šatora blokiraju centar Beograda, a sve se - verovali ili ne - svelo na jedan jedini šator i desetak okupljenih koji pričaju sami sa sobom!?!

Ovaj dosad najveći debakl đilasovaca neodoljivo podseća na 'performans' bivšeg lidera PSG Saše Jankovića, koji se avgusta prošle godine sam samcijat sa megafonom svađao sa ulaznim vratima Predsedništva Srbije.

Neozbiljna akcija

Uprkos više nego očiglednom debaklu, đilasovci su juče najavili stvaranje novih takozvanih 'slobodnih zona' širom zemlje!?! Oni su pokušali i da potpuno relativiziju nikad manji broj pristalica na svom protestu. Takođe, iako su ranije najavljivali da će ubuduće svakoga dana, 24 časa, protestovati ispred Predsedništva, sada su skratili 'radno vreme' i saopštili da će pod šatorom biti od 13 do 21 sat.

Foto: Tviter/Informer/fotomontaža

- Očekujem da će pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića dovesti do neke greške u sistemu, što će nam dati snagu da izdržimo u zahtevima. Od građana zavisi da li će ih biti nekoliko stotina za nekoliko dana ili u neku sledeću subotu znatno više - rekao je Boško Obradović, lider Dveri, koji se obratio novinarima u pratnji desetak aktivista SZS. Pod šatorom se juče nisu pojavili ni Dragan Đilas ni Vuk Jeremić!?!

Dačić: Stranci pomažu proteste opozicije

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da na proteste opozicije u Srbiji postoji spoljni uticaj onih koji žele da političku situaciju u našoj zemlji predstave kao nestabilnu, ali u tome neće uspeti.

- Interesantno je da se u zemljama u regionu koje slede savete Zapada ne dešavaju protesti, a tamo gde liderstvo štiti nacionalne interese ima nemira. Vučićev SNS i moj SPS, kao i partije u našoj koaliciji, imaju apsolutnu većinu i podršku građana, tako da nema ni govora da će ti protesti uspeti - rekao je Dačić.

Ministar policije Nebojša Stefanović, komentarišući poslednje proteste opozicije, podseća da je glumac Branislav Lečić u svom govoru u subotu rekao da će se protiv Vučića boriti kao nindže, kao komandosi!?!

- Kampove za nindže nismo dosad nikada otvarali i stvarno ne znam kako bismo se u tome takmičili. Ali ako je to ono što se nudi građanima, ne znam šta bih ozbiljno mogao da kažem na to. Lideri opozicije koji su bili na vlasti su zatvarali fabrike, dok sadašnja vlast otvara fabrike i radi na tome da se povećavaju penzije i plate, kao i da dođu investitori. Minimalna zarada u vreme Đilasa, Jeremića, Tadića i Mirka Cvetkovića za četiri godine povećana je sa 159 na 162 evra, dok sada iznosi 230 evra. To nije idealno, ali je mnogo više nego što je bilo. Opozicija nema ideju šta bi ljudima ponudila, osim povratka na vlast onih koji su već opljačkali ovaj narod i ovu državu... - ističe Stefanović.

Beže od izbora

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da postavljanje šatora pokazuje odsustvo ideja i politike lidera SZS.

- Ako su već hteli da razgovaraju, za to postoje institucije, pre svega parlament. A ako žele da osvoje vlast, to se u demokratskim zemljama radi na izborima, a oni od izbora beže. Vlast se ne osvaja na ulici, niti se političke nesuglasice rešavaju u improvizovanim šatorima pored institucija. Takozvana "slobodna zona" samo je još jedan način da lideri SZS nekako skrenu pažnju na sebe, kad već to ne mogu da urade idejama i politikom - zaključuje Mihajlovićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
badza

pre 4 godine

Baba dala dinar da uđe u kolo a sada bi dala dva da izađe.Oni bi se najradije povukli iz ove njihove tarapane,ali ne znaju kako.

mile

pre 4 godine

Evo predloga za ove sto dezuraju pod satorima na sred Beograda,ako vam je stalo do naroda, idite pored reka ciji je vodostaj narastao i gde prete poplave, da pomognete narodu da im voda ne poplavi kuce. Ali ne , lepse je sedeti u Beogradu , slikati se i slusati muziku

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija