• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

08.05.2019

11:03

(VIDEO) JAČAMO UDARNU MOĆ NAŠE AVIJACIJE! Sa ruskim "đavoljim kočijama" nema nam ravnih u regionu!

Politika

(VIDEO) JAČAMO UDARNU MOĆ NAŠE AVIJACIJE! Sa ruskim "đavoljim kočijama" nema nam ravnih u regionu!

Podeli vest

Napredak koji srpska vojska ostvaruje je vidljiv i fascinantan. Za razliku od vremena kada je vojska uništavana i urušavana, u nju se sada ulaže, te je danas bez konkurencije u regionu, ocenjuje vojno-politički komentator Miroslav Lazanski


Srpska vojska se od 2012. tehnički i tehnološki ubrzano modernizuje i remilitarizuje, ocenjuje Miroslav Lazanski, vojni komentator lista "Politika". Podseća da je borbena moć Srbije namerno urušavana, ali je taj proces sada zaustavljen.

- Sad idemo napred – kaže Lazanski.

Govoreći o velikoj vojnoj paradi koja će u petak 10. maja biti organizovana u Nišu, Lazanski kaže da će biti prikazan veliki deo borbene moći Srbije, a doći će i jedna "poslastica" iz Rusije.

- Neki mediji nagađaju da se radi o dva helikoptera MI-35, a to ćemo videti danas jer pretpostavljam da će danas imati probni let na Batajnici. U Rusiji smo, inače, kupili četiri MI-35, tri MI-17 i to pokazuje da se ta vertikalna, helikopterska komponenta oružanih snaga obnavlja – kaže Lazanski.

Foto: pink.rs

Najavljuje dolazak još devet helikoptera H145 iz Erbasa, od čega pet za vojsku i četiri za policiju.

Helikopterska baza je, ocenjuje, trenuto solidna s obzirom da ima od ranije helikoptera MI-8, MI-17, kao i 40 helikoptera Gazela.

MI-35, kako je objasnio, nazivaju "Đavolje kočije", po spoljašnjem izgledu isti je kao MI-24, ali ima jače motore, bolju opremu, bolji sistem navigacije, nosi više naoružanja i slično.

- Jačamo udarnu moć naše helikopterske jedinice, a parada u Nišu će biti fantastičan spektakl! Kada je reč o tenkovima, kaže da će biti prikazani modernizovani tenkovi M-84, a mogli bi iz Rusije da dođu i tenkovi T-72, prema pisanju nekih medija – kaže Lazanski za Pink.

Dodaje da će biti prikazano i 1.500 vojnika koji su opremljeni po najmodernijoj šemi, kako su opremljeni vojnici svetskih armija.

Biće prikazana oklopna vozila Lazar 3 koja proizvodi Jugoimport SDPR, Miloša, šest Nora...

- Ovo će zaista biti spektakl koji će privući pažnju pre svega stranih vojnih atešea, kao i regionalnih posmatrača, budući da je svaka parada istovremeno i politička i vojna poruka – kaže Lazanski, dodajući da je Srbija po naoružanju superiorna u odnosu na zemlje bivše Jugoslavije. Hrvatska ima veći broj oklopnih vozila točkaša i prednost u amfibijskim borbenim vozilima, dok je Srbija superiorna na polju artiljerije, avijacije, PVO sistema...

Sledeća faza, ocenjuje, biće povećanje plata profesionalnim pripadnicima vojske i policije, a na tehničkom i tehnološkom polju zaista se beleži neverovatan skok. Kada je reč o dolasku nemačke kompanije MTU Aero Engines, Lazanski objašnjava da je MTU simbol za motore na zapadu, a da se to ne odnosi samo na avionske motore, već i na motore za podmornice, ratne brodove i dr.

- Ovo je kao da su nam doveli eureka program! Ovo je fantastična šansa za naš tehnički i tehnološki priključak najmodernijim tehologijama, budući da će u ovoj fabrici raditi naši ljudi i inženjeri. Bio sam fasciniran kada sam saznao da MTU dolazi u Srbiju jer je to neverovatan uspeh za našu zemlju. MTU je brend, simbol u Evropi i svetu! – kaže Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Odlično,treba nam to pa i spektakl,ali đaba nam sve to kad smo podvili rep pred svima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija