• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2019

10:09

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE POŽEGA I KOMPLETNO LOKALNO RUKOVODSTVO! Izvršen pretres, osumnjičeni su za TEŠKU KORUPCIJU!

Politika

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE POŽEGA I KOMPLETNO LOKALNO RUKOVODSTVO! Izvršen pretres, osumnjičeni su za TEŠKU KORUPCIJU!

Podeli vest

Predsednik opštine Požega Milan Božić kao i vrh tog opštinskog rukovodstva uhapšeni su jutros, potvrdio je MUP Srbije

Prema našim saznanjima, pored Božića, uhapšeni su i predsednica Skupštine te opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić.

"Danas u ranim jutarnjim časovima pripadnici MUP-a Srbije, Odseka za borbu protiv korupcije iz Užica, izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija vlasništvo Milana Božića, predsednika opštine Požega, Zorice Mitorvić, predsednice Skupštine opštine Požega, i Velimira Maksića, naćelnika Opštinske uprave Požega, nakon čega su isti privedeni i po saslušanju u svojstvu osumnjičenih, prema imenovanima će biti primenjena mera zadržavanja do 48 sati. Isti su osumnjičeni da su izvrsili više koruptivnih krivičnih dela", saopšteno je iz MUP-a.

Foto: YouTube printscreen

Zorica Mitrović

Foto: YouTube printscreen

Velimir Maksić

MUP je ovim povodom poslao saopštenje: 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu  uhapsili su Milana Božića (1957) funkcionera opštine Požega, Zorica Mitrović (1970) funkcionera Skupštine opštine Požega i Velimira Maksića (1970) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, uhapšen je i V.G. (1970) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, M.B., Zorica Mitrović, i Velimir Maksić su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na ovaj način su preduzetničkoj radnji "Gorski“ pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Takođe, osumnjičena Zorica Mitrović je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.

Osumnjičeni V.G., je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno – tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu. 

U ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Zorice Mitrović pronađeni su pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja pripadaju njenom suprugu Milenku Mitroviću za koje nema dozvolu. Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Takođe, kao povod za proteste u Požegi koje više od godinu dana organizuje "inicijativa za Požegu" navode se upravo njihove zloupotrebe i malverzacije.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Genčić Đorđe vila

pre 4 godine

A šta je bilo sa uhapšenim funkcionerom u Zaječaru zbog primanja mita-obeleženih novčanica? Ništa. Pušten i vraćen na funkciju, jer da je on pao, pao bi i njegov šef, a njega nam je Vučić uvalio iako je izgubio izbore i on i Vučić u gradu na Timoku.

Saradžogla

pre 4 godine

I? Nema tu ,,I,, već će da bidnu pušteni uz izvinjenje ,,da im droga nije pronađena,, u podrumu!Bilo brašno za ,,ne daj bože,,!Srpska posla!Već viđeno!

ziko pop

pre 4 godine

Od Pozege do Arilje 12 km.ili deset minuta voznje,pa zato molim MUP Srbije da ode do Arilja i malo vise proceslja bivseg predsednika i njegovu ekipu.Bilo bi tu svega,ovo u Pozegi je mala maca.

Roki

pre 4 godine

Ovo je stanje u svakoj opštini i gradu pod rukovodstvom SNS.

Rajko

pre 4 godine

Kako kaze Ckalja DAHIJE. E ove dahije su u Pozegi mnogo toga pozegali. Moglo im se. Imali su mnogo saradnika u opstini.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija