• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

13.05.2019

10:28

(VIDEO) VULIN NA PINKU: Skotu bi bilo bolje da ćuti, kad nije imao hrabrosti da osudi NATO zločin u Srbiji!

Politika

(VIDEO) VULIN NA PINKU: Skotu bi bilo bolje da ćuti, kad nije imao hrabrosti da osudi NATO zločin u Srbiji!

Podeli vest

Veličanstvena parada u Nišu povodom Dana pobede poslala je poruku regionu i svetu, a ministar odbrane Aleksandar Vulin poručuje da tu "poruku svako protumači onako kako misli da treba". Ističe i da Srbija ne zvecka oružjem, već je pokazala da ima čime da brani svoju slobodu


Svaka nestabilnost koja postoji na Kosovu i Metohiji nije posledica delovanja Beograda, već se uvek dešava jer Priština nije u stanju ili ne želi da sprovede elementarne obaveze koje je prihvatila Briselskim sporazumom, ocenjuje ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Nestabilnost ne odgovara Srbiji. Predsednik Aleksandar Vučić je, mislim, jedini odgovoran političar u regionu i kao takav zaista vodi mirovnu politiku za koju nisam siguran da uvek ima iskrene sagovornike – kaže Vulin, govoreći o tome da je vojno-politička parada u Nišu izazvala negativne reakcije u regionu uz komentar da “Srbija zvecka oružjem tokom nestabilnosti na KiM”.

Parada je, kaže, bila jasna poruka i prijateljima i neprijateljima.

- Neka svako tumači kako misli da treba i neka svako primi poruku kakva misli da je za njega poslata – kaže ministar. Parada je, kaže, trebalo da podseti da je Srbija bila sila pobednica u obračunu sa najstrašnijom ideologijom XX veka, da smo pobedili i stvorili državu koja je moćnija od one koja je bila 1945. godine.

Kaže da smo sačuvali svoju slobodu, da imamo čime da je branimo i da je ponosan na svakog učesnika u veličanstvenoj paradi.

- Učestvovalo je više od 5.000 ljudi. Vojska i policija postoje godinama i rade zajedno godinama, i upravo smo u petak pokazali tu njihovu uigranost koja je rezultat zajedničkog dugogodišnjeg rada – kaže ministar za Pink.

Skot nije osudio NATO zločine, ali je negodovao zbog generala Lazarevića u Nišu - Bolje mu je bilo da ćuti!

Kada je reč o izjavi američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota koji je negodovao jer je vojni general u penziji Vladimir Lazarević u Nišu bio na čelu kolone "Besmrtnog puka", Vulin kaže da Dan pobede obeležavaju oni koji su se borili protiv fašizma.

- Borba protiv UČK terorista je borba protiv fašizma i ne vidim zašto general Lazarević ne bi bio učesnik – kaže ministar.

Izjava Skota, kako ocenjuje, govori u prilog tome da ambasador ne vodi računa o zemlji u kojoj radi, o našem narodu i ljudima kojima je došao da reprezentuje politiku jedne velike sile kao što je Amerika.

- Govoriti reč "sramota" u Nišu, a ne osuditi nikada NATO bombardovanje, pilote koji su ubili trudnicu Ljiljanu Spasić (26), ako niste u stanju da priznate da je NATO bombardovanje zločin, da je ubistvo Milice Rakić (3) zločin, onda ćutite o svemu ostalom, onda nemojte da nam držite lekcije! Budite toliko diplomatski mudri, pa nas pustite, prećutite i pustite nas da barem taj dan obeležimo kako mi želimo i kako mislimo da treba. Ne mešajte se, nemate moralno pravo – kaže Vulin.

Foto: Pink.rs

Podseća da se ćuti o tome da su na čelu lažne države Kosovo dokazani ratni zločinci, da se ćuti o pravljenju velike Albanije. Ipak, kako kaže, Srbija će nastaviti da se seća.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije onaj koji će da se izvinjava i izručuje ratnike koji su se borili za našu zemlju. On to ne radi i današnja Srbija nije Srbija na koju su navikli. U njihovoj Srbiji se verovatno ne bi ni pojavio “Besmrtni puk”, ni general Lazarević, kao nijedan od naših veterana. Podsećam da je na ovoj parade po prvi put marširao ešalon veteran i to je način da se zahvalimo tim ljudima i da im poručimo da ih cenimo – kaže ministar.

Zgrožen sam idejom o kanonizaciji Alojzija Stepinca

Kada je reč o kanonizaciji Alojiza Stepinca, kaže da je zgrožen, zgađen i da je to verovatno u redu i prihvatljivije jer je reč o čoveku koji je vršio zločine nad Srbima.

- Zamislite da neko pomene da se neki Hitlerov kapelan proglasi svecem?! Pa to nikome ne bi ni palo na pamet. Ne znam ni kako vikar ustaške vojske može da bude svetac – kaže Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

A jel ovo skretanje pažnje sa onih njegovih što reketare humanitarnu organizaciju za 37.000 evra?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija