• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

13.05.2019

10:57

DAČIĆ ZA RAŠA TUDEJ: Šta god da uradimo, ZAPADU NE VALJA! A ruski gasovod im je TRN U OKU!

Politika

DAČIĆ ZA RAŠA TUDEJ: Šta god da uradimo, ZAPADU NE VALJA! A ruski gasovod im je TRN U OKU!

Podeli vest

Zapad vrši pritisak na Beograd zbog razvoja odnosa sa Rusijom i drugim zemljama, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u intervjuu za televiziju RT

Šef srpske diplomatije istakao je da je Beograd već navikao da na njega vrše pritisak iz inostranstva.

- Otporni smo na pritisak. Zapad će imati primedbe na svaku temu. Uveli smo bezvizni režim sa Kinom - Zapad je protiv. Uveli smo ga sa Indijom i Indonezijom - Zapad je protiv. Sa Rusijom - opet protiv. Potpisujemo dogovor o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom - takođe je nezadovoljan. Pri čemu mu ne odgovaraju samo situacije kada Srbija uspostavlja odnose. Kada Hrvatska, Mađarska, Nemačka imaju prijateljske odnose sa Kinom, Zapad se ne protivi - rekao je Dačić.

DAČIĆ O TAJNOM PLANU TAČIJA I RAME: Srbija jeste mala, ali nije glupa zemlja. Ovo je pljuvanje u lice celoj EU!

Ministar je dodao da se prema njegovoj zemlji primenjuju dvostruki standardi.

- Nemačka i severnoevropske zemlje mogu da koristite gas koji teče kroz 'Severni tok', a Srbi ne treba da kupuju ruski gas - on na njih negativno utiče! To jest, na Nemce i druge ne utiče! Dvostruki standardi. A mi se sa njima stalno suočavamo - požalio se diplomata.

Dačić je takođe ispričao da je Srbija već počela da polaže 400 kilometara gasovoda „Turski tok" i izrazio nadu da će „u Bugarskoj sve biti u redu i da neće biti prepreka". Prema rečima ministra, ruski gasovod je glavni uzrok političkog pritiska na Beograd, ali „niko drugi ne nudi Srbiji gas".

DAČIĆ: Ne bi nas bombardovali da je Putin bio predsednik 1999!

Projekat „Turski tok" podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji iz dva kraka, kapaciteta od po 15,57 milijardi kubnih metara.

Prvi krak je predviđen za isporučivanje gasa turskim potrošačima, a počeće da radi tokom ove godine. Drugi krak je namenjen za snabdevanje zemalja južne i jugoistočne Evrope, a njegovo puštanje u rad planirano je za 2019. godinu.    


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 4 godine

Lepo si im reko a dosta si trpeo DJUBRAD da smdi pred vratima . NJima ruski gas dobar a nama nije nego treba da kupimo odakle?????????.

Crna Gora

pre 4 godine

Nekad su u srpskoj diplomatiji radili Jovan Dučić i Ivo Andrić. A danas tamo rade razne starlete. Zato vam tako dobro ide.

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

kad ste tako lepo izvukli zakljucke,sta cekate,sto lepo ne kazete EU hvala i dovidjenja,pristupimo evroazijskoj uniji i ODKB savezu i nastavimo da radimo kako nama odgovara,gde ce nas postovati kao ravnopravnog partnera i pomagati kad nam bude potrebno,naravno imati visestruku korist

as

pre 4 godine

Uvedite sankcije Rusiji šta EU traži pa će da vidimo kako će Rusi da rade ikakav tok u Srbiji.

Dragan

pre 4 godine

Nije problem kupovina gasa vec od koga ili kome da se placa nemci bi ko ameri da otkupe sve pa da preprodaju.e kad neko to nece onda stupa NATO kao pretnja

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija