• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

13.05.2019

21:29

PARADA U NIŠU, FRKA U PRIŠTINI! ŠIPTARI U PANICI: Srbi mogu za dva sata da uzmu sever

Politika

PARADA U NIŠU, FRKA U PRIŠTINI! ŠIPTARI U PANICI: Srbi mogu za dva sata da uzmu sever

Podeli vest

Tači i Haradinaj dobili izveštaj svojih obaveštajaca i zapadnih službi: Vojska Srbije je spremnija nego 1999, mogu vrlo brzo da uđu na Kosovo

Moćna vojno-policijska parada u Nišu "Odbrana slobode", na kojoj je prikazana sva sila naših oružanih snaga, izazvala je do sada najveću pažnju zapadnih službi bezbednosti, ali i političkih lidera u Prištini!

Prema informacijama Informera iz bezbednosnih krugova, predsedniku lažne države Kosovo Hašimu Tačiju i premijeru Ramušu Haradinaju za vikend su stigli izveštaji kosovskih obaveštajaca, ali i depeše iz dve zapadne ambasade kojima se upozoravaju da je Vojska Srbije danas neuporedivo opremljenija i spremnija nego što je bila tokom rata 1999. godine. U njima se između redova navodi da bi u slučaju bilo kakvih napada na Srbe na severu Kosova oružane snage naše zemlje bile u stanju da za dva sata zauzmu kompletan potez severno od Ibra gde se nalaze četiri srpske opštine Leposavić, Zubin Potok, Severna Mitrovica i Zvečan.

Ne potcenjujte ih

U poverljivim depešama koje su pripadnici obaveštajnih struktura s Kosova pripremili nakon parade, posebno se potcrtava spremnost srpskih snaga na munjevito reagovanje i ističe da se "vojna moć Srbije danas nikako ne sme potceniti".

Munjevita akcija

Naše bezbednosne snage su pokazale munjevitu sposobnost odvraćanja od bilo čije zamisli da izvrši agresiju na našu teritoriju i narod
Miroslav Bjegović, dekan fakulteta "Edukons"

- Svaku ovakvu paradu pomno prate vojni atašei jer je ona i politički događaj. U zapadnim krugovima je posebna pažnja data zbog prikazivanja naoružanja iz Rusije. Notirano je da je čak devet 'migova 29' letelo nad Nišom, a istaknut je i stepen obučenosti i opremljenosti naših "rambo-vojnika" iz programa "1500". Sve to, uz potvrde o nabavci dron-bombardera iz Kine i drugog oružja, izazvalo je veliku pažnju i upalilo alarm u Prištini i među zapadnim službama. U depeši jedne zapadne ambasade doslovno se navodi upozorenje: Vojska Srbije je spremnija nego 1999, mogu vrlo brzo da uđu na Kosovo - citira naš sagovornik iz bezbednosnih krugova.

(UŽIVO) VUČIĆ NA SABORU SPC! Predsednik Srbije se obraća vladikama i patrijarhu Srpske pravoslavne crkve!

Foto: Informer DN

Šta smo sve nabavili

* 4 helikoptera Mi-35
* 3 helikoptera Mi-17
* 3 "pume" smo nabavili
* 9 helikoptera H-145
* 6 migova 29 iz Rusije
* 4 miga 29 iz Belorusije
* 30 tenkova T-72B3
* 30 oklopnih vozila BRDM

U prilog tome, on podseća i na pisanje američke agencije AP koja je defile naših oružanih snaga u Nišu povezala s narastajućim tenzijama na Kosovu, ali i vezama s Rusijom.
Podsetimo, na paradi u Nišu učestvovalo je više od 4.000 vojnika i policajaca, 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema, više od 40 letelica... Premijerno je prikazan i deo naoružanja koji je Srbija nabavila od Ruske Federacije, dva borbena helikoptera MI-35 i modernizovan tenk T-72B3.

Dekan fakulteta za bezbednost Miroslav Bjegović potvrđuje da vojska i policija u najkraćem mogućem roku mogu da reaguju u slučaju napada na srpski narod na KiM.
- Naše bezbednosne snage su pokazale munjevitu sposobnost odvraćanja od bilo čije zamisli da izvrši agresiju na našu teritoriju i narod, a isto tako i sposobnost i mogućnost da u roku od 24 časa izađe na granicu od Mađarske do Albanije. Tako da svi oni koji su neprijateljski i pretenzionistički raspoloženi prema Srbiji, imaju razloga da strahuju jer bi u tom sukobu bili poraženi - navodi Bjegović.

Vi ste naši, čemu briga

Nekadašnji oficir JNA Veselin Šljivančanin kaže da je Vojska Srbije na zavidnom nivou, spremna da odbrani svoj narod.
- Imamo uvežbanu i opremljenu vojsku, kakvu decenijama nismo imali. Nikome ne pretimo, niti tuđe otimamo, već hoćemo da čuvamo svoj narod i granicu. Albancima na KiM poručujem da nemaju razloga za brigu, sastavni su deo Srbije i trebalo bi da im bude milo da vide napredak svoje vojske. Nikada nećemo dirati nikoga u našoj državi sem ukoliko neki deo naše teritorije ili ljudstvo na njoj budu napadnuti ili izloženi progonu. U tom slučaju, imamo snage koje to mogu munjevito da reše - ocenjuje Šljivančanin.
 

VUČIĆ RAZGOVARAO TELEFONOM SA ERDOGANOM: Mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za celu Evropu!

Vučić potvrdio: Stižu nam dron-bombarderi iz Kine

Foto: Tanjug

Srbija je od Kine kupila dva sistema sa po tri moćna drona-bombardera i oni bi uskoro trebalo da stignu, otkrio je na paradi predsednik Aleksandar Vučić. Reč je o sofisticiranom i ubojitom oružju koje predstavlja poslednju reč vojne tehnike.
- Mi smo već kupili dva sistema moćnih bespilotnih letelica kineske proizvodnje. To nisu one za snimanje, već naoružane, koje danas čine suštinu modernog ratovanja. To pre svega treba da služi u svrhu odvraćanja potencijalnog agresora na Srbiju. Značiće nam i za osmatranje, ali i za transfer tehnologije. Pomažu nam za naš "Pegaz" - preneo je Vučić i dodao da će sa partnerima u Rusiji, Kini i Zapadu razgovarati i o "sajber-ratovanju", modernim robotima, ometačima i radarskim sistemima.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mate

pre 4 godine

Ahahhahaha Al ovaj Šljivančanin, hahahaha... Koje gluposti na priča čovjek, pa to je strašno, baš me slatko nasmijao.. Ajde čovječe, koja granica, granica je tamo gdje moraš da pitaš za dozvolu da te puste. Čuj njega, da opremljeni.. A da se podsjetiš koliko si bio "opremljen" kad si krenuo na Vukovar, i koliko si bio jači od onih što su te čekali? Jel se podsjetiš kako si prošao, i kako je bilo? I što na kraju bješe? Kad se mi vratili, a vi pobjegoše, sve opremljeni. A zašto? E ovaj put su i "oni" bili opremljeni, a vi znali šta su vam radili neopremljeni. Dakle, nastavi da pričaš viceve, tu si jak, priznajem.

Dr Faust

pre 4 godine

NATO je izbezumljen pred nasom oruzanom silom i snagom.... zasedaju neprekidno od kada je zavrsena parada u Nisu.... ne znaju sta ce i kako ce.... mole se Bogu da ne krenemo i ne udjemo u Berlin a mozda i u Rim.... potpuno su u soku! Blago nama....

Jimmy le Santo

pre 4 godine

Pa sto ne udju kad je vojska spremna sta se ceka???

Darko

pre 4 godine

Moćna parada sa olupinama iz vremena SSSR-a? Vi niste normalni.

TT

pre 4 godine

Par aviona i helikoptera nece i ne moze spreciti SAD, koja trenutno u Jadranu imaju borbenu grupu sa nosacem aviona, da reaguje ako napadnemo njihov protektorat .. Ne pisite gluposti i sami znate da nisu Albanci faktor vec SAD .. -.-

SS

pre 4 godine

Za 4 sata do granice Albanije,uz dobru zaleđinu.

Marko

pre 4 godine

Mogli bi, mogli...Pa ce onda NATO da nas razlupa kao staru kantu. Koje gluposti vi pisete majko mila.

Smrad

pre 4 godine

Sa čim će da napadaju kad moraju da vrate pola opreme sa parade Rusiji

usaf

pre 4 godine

Pa sto ne probate?Doduse,jedan je probao pa se 'uneredio'!!!

Dr Mali

pre 4 godine

Šiptari su 100% u panici ali ćeš ti 101% završiti u samici.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija