• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

15.05.2019

21:16

BAKIR PRETI SRBIMA: ZAVRŠIĆE U ZATVORU SVAKO KO HVALI KARADŽIĆA?! Priprema se novi udar na Republiku Srpsku

Politika

BAKIR PRETI SRBIMA: ZAVRŠIĆE U ZATVORU SVAKO KO HVALI KARADŽIĆA?! Priprema se novi udar na Republiku Srpsku

Podeli vest

Žele da usvoje zakon kojim se kažnjava "svako ko negira genocid u Srebrenici i podržava ratne zločince"!?

Bivši član predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović otvoreno preti zatvorom svakom Srbinu koji bude veličao bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića! Bošnjaci, naime, traže da se usvoji zakon kojim će se kažnjavati svako ko podržava navodne ratne zločince, ali i ko negira izmišljeni genocid u Srebrenici!

Neće im to proći

Da bi ovako suludu ideju sproveo u delo, Predstavnički dom parlamenta Federacije BiH izglasao je na vanrednoj sednici rezoluciju povodom haške pravosnažne presude protiv Radovana Karadžića, kojom je on osuđen na doživotni zatvor.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, cilj rezolucije je da se "zaštite pravne istine, prava žrtava i zaustavi praksa negiranja genocida i zločina protiv čovečnosti i glorifikacije njihovih izvršilaca". Ovom rezolucijom Predstavnički dom poziva zastupnike i delegate u oba doma Parlamentarne skupštine BiH da usvoje zakon o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih zločina, te slavljenje zločina i zločinaca.

Komentarišući skandaloznu bošnjačku rezoluciju, analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara ističe da je u BiH sve moguće, pa i izglasavanje ovog zakona.
- I da se kojim slučajem izglasa ovaj zakon, dometi su mu veoma mali. Krivično mogu da odgovaraju samo građani Federacije BiH, i to samo na njenoj teritoriji. Nije teško zaključiti na koga su ciljali i kakve su im namere. Već su jednom pokušali da provuku ovakav zakon, ali im ni tada to nije uspelo - naglašava Kozomara.

Lider 'Zavetnika' Stefan Stamenkovski smatra da je neverovatno da oni koji su činili genocid i učestvovali u holokaustu imaju najveću želju da o tome govore.
- Pokušaj izglasavanja ovakve rezolucije je zapravo želja da se Srbi preko lažnih optužbi u Srebrenici okarakterišu kao genocidan narod. Takođe, verujem da rezoluciju žele da koriste kao metod pritiska na RS i njeno rukovodstvo, kao i na člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Međutim, jedina istina je da, ako je neko nekada na teritoriji BiH činio teške i gnusne zločine, učestvovao u holokaustu, ali i organizovao i sprovodio genocid, onda to su bile ustaške i muslimanske paravojne formacije - objašnjava Stamenkovski.

Šešelj: Zatvor, ali za šta...

Na drugoj strani, lider SRS Vojislav Šešelj predlaže da se pak u Srbiji doživotnom kaznom zatvora kazne oni koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid.
- Možemo se složiti i sa 20 godina zatvora za one koji javno iznesu tvrdnju da se u Srebrenici dogodio genocid. Kad se kaže da je u Srebrenici bio genocid, optužuju se i srpska država i srpski narod. Ne optužuje se samo Republika Srpska, nego i Srbija. Imamo pojavu da se za novac od strane obaveštajnih službi i nevladinih organizacija sasvim slobodno pronose glasine da je tamo bio genocid - zaključuje Šešelj.

(VIDEO) NATO OBUČAVA VOJSKU KOSOVA, ALI JE NE PODRŽAVA: Može li biti išta licemernije, I ONDA SE PITAJU ZAŠTO IH SRBI NE VOLE!

Šljivančanin: Hoće da sakriju svoja nedela

Veselin Šljivančanin, bivši oficir JNA, podvlači da je dovoljno videti ko je ovakvu rezoluciju doneo i onda je sve jasno.
- Ovakve rezolucije izglasavaju oni koji dobro znaju koliko su teških zločina napravili, koji žele da sakriju svoja nedela, kojima je stalno stalo da izazivaju krvoproliće na prostoru BiH, a i šire u regionu, kojima nije stalo ni do kakve istine i pravde. Normalno da to rade po nalogu svojih mentora. Nije mi jasno za koga je ta rezolucija obavezujuća - primećuje Šljivančanin.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fat Cat

pre 4 godine

Može da im svima kolektivno pljune pod prozor.

maja

pre 4 godine

Evo balijo, ja ga baš volim i hvalim. Živim u Rep Srpskoj, stisni petlju pa da vidim šta mi možeš. Ništa, ma nije moguće ???

Bane

pre 4 godine

Karadžiće nokat je vredniji od svih Izetbegivića zajedno.

Stojan

pre 4 godine

Kada ce taj teror nad srpskim narodom prestati i ima li iko da to zaustavi. Ako im smetaju Srbi na svome neka idu u Saudi Arabiju. Ali oni njih nece, jedino mozda da im ciste ulice i toalete.

Saradžogla

pre 4 godine

Бакир Изметбеговић је србин из некада познате богате београдске породице Живковић.Његов предак је ИЗ КОРИСТИ прешао у ислам у тренутку када су турци увелико напуштали Србију и враћали се у Турску.Од срамоте је напустио Београд и лутао по босанским градовима.Његов отац Алија се изјашњавао да је србин што и јесте.Када је Бакир био оно у Београду и шећкао се Калишом говорио је о томе да су његови из Београда.Према томе Бранко Живковић је Бакир Изметбеговић.Он није ПОРЕКЛОМ СРБИН већ јесте србин.Такви изроди су под морањем да буду против свог рода.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija