• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.05.2019

18:29

LINTA osudio ponovno uništavanje plakata SDSS u Zagrebu!

Politika

LINTA osudio ponovno uništavanje plakata SDSS u Zagrebu!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije osuđuje ponovno uništavanje plakata Samostalne demokratske srpske stranke u Zagrebu, na kojem su ovog puta ispisani ustaški simboli i poruke kojim se poziva na ubijanje srpske dece i Srba

- Tragična je činjenica da u svim hrvatskim gradovima i manjim mestima postoje na desetine hiljada ovakvih i sličnih ustaških, nacističkih i fašističkih grafita, poruka mržnje i pozivanja na nasilje prema preostalim Srbima. Ustaške snage šalju ovim putem jasnu poruku da Srbima nema života u hrvatskoj državi i da mogu očekivati da će ih zadesiti ista strašna sudbina koja je zatekla njihove sunarodnike u genocidnoj NDH i Tuđmanovoj Hrvatskoj - navodi u pisanoj izjavi za javnost Linta. 

On kaže i da hrvatska vlast, elita i narod, osim časnih grupa i pojedinaca, nisu spremni da se suoče sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću. 

Podseća da zahvaljujući komunističkim vlastima Hrvatska nije posle Drugog svetskog rata kažnjena i nije prošla katarzu, kao druge fašističke i nacističke države, te da je zbog toga Tuđmanov režim u građanskom ratu 1991-1995. godine "završio delo genocidne NDH i poglavnika Ante Pavelića kada je etnički očistio preko 500.000 Srba, na hiljade brutalno pobio i u najvećoj meri uništio, opljačkao i oteo srpsku imovinu". 

- Sve te činjenice potvrđuju neospornu istinu da je temelj današnje Hrvatske genocidna NDH i da se ustaše sve više ocenjuju kao istinski borci za hrvatsku slobodu a ne najveće zlo u istoriji čovečanstva - zaključio je Linta. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
as

pre 4 godine

Već je za duplo skočila brojka sa 250000 na pola miliona. Bravo Linta još malo i biće od tebe i ministar finansija

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija