• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/večernje novosti

17.05.2019

19:02

U LAŽLJIVE FLJORE KRATKE NOGE: Optužila Srbe za silovanje, pa pritisnuta dokazima PRIZNALA PODVALU!

Politika

U LAŽLJIVE FLJORE KRATKE NOGE: Optužila Srbe za silovanje, pa pritisnuta dokazima PRIZNALA PODVALU!

Podeli vest

Narodna poslanica Fljora Brovina izjavila je da je fotografija koju je pokazala u četvrtak u Skupštini tzv. Kosova lažni dokument i da ona nije znala da je to tako, jer ga je godinama zadržala

Policija tzv. Kosova je saslušala poslanicu Skupštine nepriznate države Fljoru Brovinu o fotografiji koja je u četvrtak objavljena, a koja prema njenim rečima dokazuje silovanje 35-godišnje žene od strane srpskih vojnika tokom rata na Kosovu. 

Narodna poslanica Fljora Brovina izjavila je da je fotografija lažni dokument i da ona nije znala da je to tako, jer ga je godinama zadržala. "Imam dokument od 2003. godine. Tačnost dokumenta će verifikovati organi tzv. države Kosovo", rekla je ona u izjavi novinarima, prenosi RTKlive. 

Brovina se izvinila svima koji su bili zabrinuti nakon objavljivanja fotografije koju je u četvrtak pokazala u Skupštini tzv. Kosova i koja je izazvala brojne reakcije u javnosti. "Najbolji odgovor će dati Državno tužilaštvo Kosova", rekla je ona. 

Prema rečima Brovine, predsednik DPK-a, takođe predsedavajući Skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji nije znao za ovaj slučaj. Za njenu ostavku na funkciju poslanika, Brovina je ocenila da je spremna da preduzme bilo koju akciju koja je u interesu Kosova.

Foto: printscreen

 

Fljora Brovina, poslanica vladajuće DPK, Kadrija Veseljija, izjavila je danas pred specijalnim tužiocem da sporne fotografije, koje je obelodanila u parlamentu u četvrtak, dobila 2003. od nekih aktivista iz Đakovice, čijih imena se ne seća, da joj nije poznat identitet "žrtve" i da je nikada nije kontaktirala.

To je danas izjavila tužilac kosovskog Specijalnog tužilaštva, Drita Hajdari, koja je ranije danas saslušala Brovinu o okolnostima pod kojima je došla do tih fotografija.

Hajdari je za tv Kljan Kosova rekla da je Brovina tokom saslušanja izjavila da je verovala da su fotografije autentične i da ih je zato pokazala u parlamentu.

 

(FOTO) MONSTRUOZNA MONTAŽA RAZBIJENA U PARAMPARČAD: Šiptarska fotografija na kojoj "Srbi siluju Albanku", NIJE SA KOSOVA VEĆ IZ IRAKA!

Brovina je sinoć, tokom rasprave u parlamentu o rezoluciji kojom se osuđuje Srbija za navodni genocid počinjen tokom poslednjih sukoba na KiM, pokazala dve fotografije za koje je tvrdila da predstavljaju dokaz da su pripadnici srpskih snaga silovali jednu Albanku na očigled njene porodice.

Tvrdila je i da joj je poznat identitet te Albanke koja, kako je rekla, poznaje svoje silovatelje i spremna je da to posvedoči i na sudu.

Hajdari dalje kaže da je Brovina izrazila zabrinutost zbog informacija koje ukazuju da ove fotografije potiču iz rata u Iraku, te da je dodala da ona o tome nema saznanja.

- Ovo saslušanje Fljore Brovine je prvi korak u istražnom postupku o ovom slučaju i do njegovog okončanja moraćemo još mnogo toga da uradimo - rekla je Hajdari i dodala da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ PORUČIO: Ako dođe taj trenutak, a ne daj Bože da dođe, VIDEĆETE KO ĆE I KAKO BRANITI SRBIJU!

Hajdari kaže da je Brovina na saslušanju izjavila da se ne seća imena osobe koja joj je doturila sporne fotografije i omogućila da ih obelodani.

Najavila je da će u narednim danima Specijalno tužilaštvo takođe saslušati osobu od koje je, kako tvrdi Brovina, dobila fotografije.

Brovina je, prema rečima tužiteljke, rekla da nije u kontaktu sa "žrtvom" i da kod sebe tokom saslušanja nije imala fotografije, ali da je obećala da će ih tužilaštvu predati u ponedeljak.

- Rekla je (Brovina) da nikada nije srela žrtvu, a kada sam je upitala da joj je poznat njen identitet, rekla je da nije - ispričala je Hajdri.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čarapan

pre 4 godine

Srbija da podnese krivičnu prijavu pa na interpolovu poternicu da se jednom pokaže svetu da smo ozbiljni.

Saradžogla

pre 4 godine

Ne da je zeznula svoje albanske okupacione snage da će joj se svetiti doživotno! Takve izdajice narko mafija ne prašta.JA POKUŠAVAM LAŽIMA DA OPTUŽIM SRBE A TI NA TO ZASEREŠ I SVE UPROPASTIŠ! ... U SVAKOJ REGULARNOJ VOJSCI SILOVATELJI SE KAŽNJAVAJU METKOM U ČELO!

Stoja

pre 4 godine

Ona je tu fotografiju drzala i svremena na vreme gledala da bi uzivala. Bolesna i ona i svi tamo teroristi/kriminalci.

Mladen Mladenovic

pre 4 godine

Niko tako ne laže, kao arnauti. Na ovom „belom svetu“ ne postoje ketmani, licemeri i zveri u ljudskom obliku, kao što su ova gospoda. Nemaju nikakvih ograničenja, savesti ni obzira. Idu „kao svinja na rupu“. Počinju sa emitovanjem neverovatnih laži, potom slede gluposti u koje niko ne bi poverovao, i tako u krug. Prethodnu prevaru i laž sakrivaju još većom, neverovatnijom i glupljom laži. Počine zločin, a onda ga gurnu u prošlost tako što naprave još veći. Ko se danas seća Zajednice srpskih opština. Zaboravili smo i na takse, jer se sada se bavimo „srpskim genocidom“?! Sa „genocida“, lagano se kreću ka dokazivanju da su Srbi silovali 20.000 Albanki?! Nekako mi je smešna slika kako se srpska „zločinačka“ soldateska, umesto za oružje, drži za šlic?! A, ustvari, sve je to zamena teza i pokušaj da se uobičajeni zločini arnauta sekasualne prirode, unapred utrape Srbima. Pogledajte ovog „predsednika skupštine“?! Šta mislite kakvi su oni, koji su nekoliko kategorija ispod ovog uvaženog „pacifiste“? Ovih dana očekujem još bizarnije i besmislenije izmišljotine i optužbe. Od njih se može očekivati ono što normalan čovek ne može ni da zamisli.

Ljubiša

pre 4 godine

A,šta kažu ovi i SzS,tada iz DOS-a,pa DS.koji su je pustili iz zatvora 2002.godine?Nešto ih nema da je osude,ili im je Haradinaj zapretio da će ukinuti donacije za protest?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija