• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2019

09:34

DRECUN O IZBORIMA NA SEVERU KiM: Srpski narod odbranio pravo na opstanak!

Politika

DRECUN O IZBORIMA NA SEVERU KiM: Srpski narod odbranio pravo na opstanak!

Podeli vest

Srpski narod je izlaskom na izbore odbranio pravo na opstanak na severu Kosova, istovremeno ispoljio snažno jedinstvo sa svojom državom Srbijom i pokazao da će se problemi u narednom periodu rešavati iskljucivo preko Srpske liste, rekao je predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun


Srpska lista je i na jucarašnjim izborima za gradonacelnike u cetiri opštine dokazala da je jedini reprezentativni predstavnik srpskog naroda na KiM, rekao je Drecun za RTS.

- Odbijeni su pokušaji Prištine da eventualno preuzme rukovođenje opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice i da počne proces, kako oni kažu, ujedinjenja dve Mitrovice. Propali su pokušaji Prištine da unošenjem razdora u srpski narod pokuša da realizuje svoje interese - naglasio je Drecun.

Ovakvim izlaskom na izbore srpski narod je pokazao da u narednom periodu niko ne može da računa na podele medu Srbima i da pokušava da pronalazi pojedince i neke srpske stranke koje bi imale više sluha za interese Prištine nego za intersese sopstvenog naroda, naveo je Drecun.

On je rekao da će predstavnici cetri opštine doći na razgovor u Beograd, a najavljena i je i posebna sednica Skupštine Srbije o KiM.

- Razgovor će biti nastavak svakodnevne komunikacije državnog rukovodstva i političkih predstavnika srpskog naroda. I sa srpskim narodom će se razgovarati kakva će biti politika države Srbije na KiM - rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić će otvoreno govoriti sa kakvim se sve problemima Srbija suočavala u Briselu i da li ima nade za nastavak dijaloga i postizanja kompromisnog rešenja.

- Bitno je da Skupština radi u punom kapacitetu. Obaveza je poslanika da sasluša predsednika kako su se odvijali pregovori na osnovu skupštinske rezolucije iz 2013. godine, na osnovu koje su i vođeni briselski razgovori, a u kojoj se jasno kaže da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova ali je spremna da razgovara o sveobuhvatnom rešenju - rekao je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rada

pre 4 godine

Rece stvor .. koji je tvrdio da sa ratnim zlocincima nema pregovora .. a onda se prodao za skupstinsku klupu ..

DEDA RAKA

pre 4 godine

Milovane, mnoge jajare ISTINA BOLI, a istina nekad može i da boli. Cepaj i dalje !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija