• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

20.05.2019

13:13

(VIDEO) OVO JE POTPUNA PROPAST POKUŠAJA BOJKOTA IZBORA! Marko Đurić na KZŠ povodom pobede Srpske liste!

Politika

(VIDEO) OVO JE POTPUNA PROPAST POKUŠAJA BOJKOTA IZBORA! Marko Đurić na KZŠ povodom pobede Srpske liste!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić drži konferenciju za štampu povodom pobede Srpske liste u 4 opštine na izborima na severu Kosova i Metohije. Đurić je na početku konferencije za štampu čestitao pobedu Srpskoj listi i rekao da je ostvarila bolji rezutlat nego na lokalnim izborima 2017. godine

 

- Na lokalnim izborima 2017. godine SL je osvojila 16.031 glas, na ovim 21.858 glasova - izjavio je Đurić. 

Napomenuo je i da je na lokalne izbore na severu KiM 2017. godine izašao 23.891 birač, a ovog puta 24.895 birača.

Đurić je rekao da je propao pokušaj SzS da se bojkotuju ovi izbori.

- Uprkos svim pritiscima i pokušajima da se Srbi odvrate od izlaska na ove izbore, uprkos višemesečnim naporima da se Srbi na KiM podele, oni su pokazali jedinstvo i odgovornost i pokazali su kako se voli i poštuje država Srbija - rekao je Đurić.

Govoreći o najavama dela opozicije da će bojkotovati raspravu o Kosovu i Metohiji u Skupštini Srbije, Đurić je podsetio da su prethodno insistirali da se o toj temi govori u institucijama, a sada pozivaju na bojkot.

- SzS na Kosovu i Metohiji praktično i ne postoje - izjavio je Đurić i dodao da je uveren da će rasprava biti javna.

On je takođe rekao da je potrebno da rasprava na temu Kosova i Metohije ne bude predmet dnevno-političke banalizacije.  

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na jučerašnjim vanrednim lokalnim izborima pobedili su u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017.

Marko Ðurić izjavio je da su ga privremene institucije u Prištini sprečile da danas poseti Lešak, gde je Srbima trebalo da uruči pomoć.

Ðurić je na konferenciji za novinare rekao da je ta poseta bila najavljena u skladu sa sporazumom o posetama zvaničika, koji su ugovorile neke ranije vlade, te ocenio da ta zabrana nije slučajnost, već da je rezultat nervoze privremenih institucija u Prištini.

Dodao je i da je po svim demokratskim standardima u 21. veku neprihvatljivo nastojanje da se bilo kome od srpskih predstavnika onemogući kretanje, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

- To je neprihvatljivo i pokazuje da od političkog ekstremizma nigde nisu odmakli - rekao je Ðurić.

Ðurić je danas trebalo da preda 10 traktora Srbima u Lešku, za poljoprivrednike iz tog kraja.

Ta pomoć će im danas svakako biti uručena, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Nastavićemo da podržavamo i pomažemo naš narod i još intenzivnije ćemo sprovoditi plan koji podrazumeva da u svim srpskim sredinama obnovimo institucije, putnu infrastrukturu, zdravstvene i obrazovne centre i da stvorimo bolje uslove za život - zaključio je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija