• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2019

16:29

VULIN OGORČEN POTEZOM HRVATSKE: Pozvali teroriste da glume vojsku - OPET SU BRAĆA PO ORUŽJU SA ŠIPTARIMA!

Politika

VULIN OGORČEN POTEZOM HRVATSKE: Pozvali teroriste da glume vojsku - OPET SU BRAĆA PO ORUŽJU SA ŠIPTARIMA!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenom da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju komentarisao je međunarodnu vojnu vežbu koja se ovih dana održava u Hrvatskoj, a gde su s odbrambenim snagama više zemalja ravnopravno učestvovali i predstavnici kosovskih bezbednoh snaga, koje je Vulin nazvao teroristima


- Dovesti nepriznatu paravojsku sa Kosova na vežbe koje organizuje Hrvatska, Slovenija uz koorganizaciju evropske komande Oružanih snaga SAD govori da se obnavlja hrvatsko-albansko bratstvo po oružju, kako Albance naziva predsednica Hrvatske i da za to imaju podršku i Slovenije - kazao je ministar.

Kako je naveo, "to nije prvi put da se u Hrvatskoj Šiptari obučavaju ali jeste prvi put da ih zovu vojskom".

- Za šta obučavaju Šiptare? Za odbranu od napada Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije ili za sukob sa Srbima? Prevesti hrvatskim brodovima teroriste da glume vojsku protiv koje su i mnoge članice NATO pakta, govori da su loše namere prema Srbiji preče i od mišljenja NATO saveznika - izjavio je ministar odbrane.

Ministarstvo će, dodao je, zatražiti od organizatora vežbe vojno-diplomatskim kanalima objašnjenje zašto se nepriznata paravojska poziva na vojne vežbe i tako krši međunarodno pravo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milemalivuk

pre 4 godine

Dokaz da sa ustasama nikakvog kompromisa ni dogovora nema Srbi su na Balkanu kao Izrael na bliskom istoku I zato sve karte treba baciti na jacanje vojske i to raditi na formiranju sto jacih raketnih sistema. Svaki Srbin mora znati da svi osim Rumuna I Grka samo cekaju da nas zbrisu sa lica zemlje.

bora

pre 4 godine

mesec pre je vežba albanaca bila u Sloveniji u škofoj lokvi, prema tome ne shvatam zasto se samo Hrvatska pominje hahah

Saradžogla

pre 4 godine

Kao prvo ... 'Fala ti bože što ne dade da Vulin na paradi u Nišu ne održa govor!Mlogo se rasplačem od njegovog emotivnog govora u kome pokazuje koliko voli vojsku. Pa kaže ... Srbija održi paradu što je za svako poštovanje.Bravo!Na kraju je bio veličanstveni pozdrav vojske i Predsednika Vučića.I sada se čudimo što su TAKOZVANI hrvati a pokatoličeni srbi brže bolje davaj da oni tamo vedžbaju vojne vedžbe.DA VAS PODSETIM ... U Hrvatskim novinama retko se kada piše o Srbiji i ako bude po nešto to je tamo u ćošku.A mi u Srbiji čim takozvani hrvat se nakašlje naše novine davaj na prvu stranu?To ti kažem.

grof01

pre 4 godine

vOlin(a) bi opet najradje kao 90ih...svi oko njih nenaoružani a oni do zuba opremljeni i spremni za napad! Čini se,ovaj put,kao i nikada više-NEĆE DA MOŽE :)

Nikola

pre 4 godine

Vi nekad bili nenaoruzani i nespremni? 1914-e pod austro-ugarskim barjakom...kako se zavrsilo 1918-e? 1941-e uz Hitlera i Nemacku...kako se zavrsilo 1945-e? '90-ih kako ono prodjoste u Posavini i gde vam je tkz. Herceg-Bosna? Jedva izasli na kraj sa Krajiskim Srbima, iako ste bili 10 puta brojniji i naoruzaniji od njih. Trebalo vam skoro 5 godina ( krace trajao drugi svetski rat) da udjete u jedan omanji grad Knin i par sela oko Knina. Ne dao vam Bog da zaratite sa Srbijom. Znate vi vrlo dobro da vam je Beograd bio glavni grad posle svakog rata sa Srbijom! Srbima veceg motiva za rat protiv vas ne treba od onog kamenog cveta u Jasenovcu. I deca vase dece nikada nece mirno spavati zbog nedela njihovih dedova i oceva! Imaj to na umu.

pozz iz zg

pre 4 godine

optosti Vuline, idući puta cemo prvo tebe pitati za savjet, idjeu i dozvolu

halimi

pre 4 godine

prpa brale prvo su vas naprasili hrvati a posle i albanci a sad kad su se udruzili tresu vam se gace,koji ste bre vi zecevi

Saradžogla

pre 4 godine

хаљими,сигуран сам да знаш из које српске фамиљије потичеш!Ако си албанац онда ти је деда дошао овде као ,,избеглица,, јер га је аустроугарски каплар Јозеф Броз Тита намерно пустио да би касније окупирао део Србије.Шиптари су српскога рода и живе као робови окупаторске албанске нарко мафије а читај слуге енглеза и амера.Да поновим,ако си шиптар онда тачно знаш из које српске фамилије потичеш.Хашиш Тачи је из фамилије Даниловић.И НА КРАЈУ ... Русија,Кина и Индија постали су велесила.Америка увиђа да је у Европи сувишна.Енглези су већ окупирани од индуса и муслимана.И НА КРАЈУ ... Фљора Бровина вас је за'ебала до даске!

Nikola

pre 4 godine

Koga bre naprasili? Jedva usli u jedan grad Knin i par sela oko Knina iako je odnos snaga bio 20 na prema jedan u korist hrvata + podrska Nato-a i Amera. Cak ih je i ona kilava JNA, u kojoj su jos uvek na mnogim bitnim mestima sedeli hrvati, mlatila gde god je stigla. Da ne pisem da su u Republici Srpskoj prosli ko bosi po trnju. Cak su ih i Federalni muslimani natamburali i ukinuli im onu frankestajn tvorevinu tkz. Herceg-Bosnu. O siptarima bolje da ne govorim, za manje od 3 meseca smo potukli siptarske teroriste i delove regularne vojske Albanije. Dzaba Nato pakt iza ledja kad ni zasta drugo niste osim da pecete burek i da prodajete semenke. Najjaci ste bili kad je trebalo mlatarati transparentima na kojima je pisalo: Help Nato, Help Amerina''. Slike 'vaterpolista' jos uvek postoje na internetu xD Koliko ste jaki najbolje se vidi iz toga da vas Nato i 20. godina od rata jos uvek cuva...Znate sta sledi kad oni odu ili kad vas puste niz vodu? Pravac Albanija, i to pod uslovom da budemo dobre volje, u suprotnom ne gine vam Afrika!

Irvan koeni

pre 4 godine

E VECEG PRIMITIVCA I KRETENA NEMA NA TIM PROSTORIMA OD OVOG vulina! MADA NIJE NI VREDNO TRUDA,ALI BICU PRISTOJAN PA DA TE PODSETIM NA NEKE "SITNICE".IMATE TENZIJE PREMA HRVATSKOJ,BIH,CRNOJ GORI,KOSOVU.PA SA KIM VI MOZETE?A MOGU TI RECI DA NI VUCICU NOJE LAKO SA TAKO PRIMITIVNIM SARADNICIMA KAO STO SI TI,JER ON SE TRUDI NESTO DA ISPRAVI A TI TO SVOJIM SOVINIZMOM RUSIS KAO KULU OD KARATA.

Mate

pre 4 godine

Znaju Albanci ko zna sa Srbima. Što je čudno da dolaze da nauče? Nama nije teško da ih naučimo. Dapače, sa zadovoljstvom.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija