• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

21.05.2019

23:07 >> 23:13

KO O ČEMU, AMERI O SRBIJI I PRIZNANJU KOSOVA: Nova zapadna strategija za Kosovo - po principu "štapa i šargarepe", AKO KAŽEMO NE ČAKA NAS ŽESTOKA KAZNA!

Politika

KO O ČEMU, AMERI O SRBIJI I PRIZNANJU KOSOVA: Nova zapadna strategija za Kosovo - po principu "štapa i šargarepe", AKO KAŽEMO NE ČAKA NAS ŽESTOKA KAZNA!

Podeli vest

Edvard P. Džozef, vanredni profesor američkog Univerziteta "Džons Hopkins", objavio je na sajtu časopisa „Forin polisi" autorski tekst kao predlog „nove zapadne strategije" za Kosovo, a po principu "štapa i šargarepe"

On u tekstu tvrdi da je Srbiji za priznanje nezavisnosti Kosova umesto „kompenzacije" potrebno ponuditi „afirmaciju", odnosno značajne ustupke i finansijsku i vojnu pomoć SAD, a u slučaju da srpski predsednik Aleksandar Vučić odbije ili sabotira novi pristup - „neprijatnu alternativu", odnosno „kaznu" u vidu jače podrške kosovskoj vojsci, angažmana na priznavanju nezavisnosti i uskraćivanja Srbiji razvojne pomoći iz EU.

Viši saradnik Škole za napredne međunarodne studije tog poznatog univerziteta iz Baltimora se u tekstu pod naslovom „Srbiji potrebno kosovsko poštovanje, a ne zemlja" poziva prvo na Prespanski sporazum postignut između Atine i Skoplja o uspostavljanju imena Severne Makedonija, koji „uklanja sve prepreke budućnosti ispunjenoj poštovanjem i saradnjom između dva bivša protivnika", ističući ulogu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa u „prevazilaženju decenija ogorčenosti" putem tog „prelomnog sporazuma".

Džozef istovremeno podseća na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića datu RTS-u 8. maja da ni po cenu zbacivanja sa vlasti na ulici neće priznati Kosovo. 

Američki profesor, koji je deset godina bio aktivan u regionu Balkana i koji je bio na Kosovu tokom NATO bombardovanja 1999. godine, konstatuje da „Srbija i Kosovo i dalje ostaju zaglavljeni u međusobnoj netrpeljivosti" i navodi da je „upravo propao napor, koji je Evropska unija vodila, a koji su SAD podržavale, za postizanje sporazuma o podeli između predsednika Srbije i predsednika Kosova, izazivajući nacionalističke stavove i kontraoptužbe".

SRBIJA ODBILA ZAHTEV MMF, NEĆE BITI POSKUPLJENJA STRUJE: Ministar Mali potvrdio da Beograd nije pristao da cenu električne energije digne za pet odsto!

Džozef navodi da su „iskorišćavanjem divljaštava iz devedesetih godina prošlog veka, članovi (kosovskog) parlamenta iz redova etničkih Albanaca optužili srpske snage za genocid, što je Beograd besno odbacio, nazivajući svoje protivnike u Prištini 'siledšijama' i 'kriminalcima'".

On ocenjuje da „popunjavanje praznine oko politike u vezi sa Kosovom, koje je najstariji sukob u regionu i koje najviše uznemirava, pitanje koje mora hitno da se reši".

- Sa klimavom Bosnom i Hercegovinom, Rusijom koja nastavlja da podstiče podele i Evropom koja okleva, teški teret na Balkanu ponovo pada na SAD. Kako bi se oporavio od nedavnih zapadnih posrtanja, Vašington mora da izvuče srž onoga što je donelo proboj u Makedoniji i primeni ga na Kosovo - navodi Džozef.

Džozef piše da bi plan koji su Vučić i Tači zastupali, a koji on suštinski vidi kao razmenu teritorija, dao podstrek centrifugalnim silama koje prete da razbiju Bosnu i ponovo otvore pitanje granica širom regiona, zbog čega je nemačka kancelarka Angela Merkel torpedovala plan podele na regionalnom samitu u Berlinu krajem prošlog meseca.

Šta je do sada urađeno

On istovremeno primećuje da ni Merkelova ni bilo koji drugi lider nisu izneli alternativu.

-Francuska planira da u julu bude domaćin još jednih pregovora na visokom nivou, ali osnova za nastavak dijaloga po pitanju Kosova ostaje nejasna - osim u slučaju jedne novine: i Vučić i Tači su zatražili američko angažovanje na visokom nivou - tvrdi Džozef. Prema njegovim rečima, upravo to „donosi premoć", a „Vašington bi, kao prvi korak, trebalo da zahteva od strana da odmah prekinu ciklus provokacija".

AMERI, SRBIJA VAS POSMATRA: KO JE SVE NA "OBUCI U HRVATSKOJ" i ko vežba na vojom poligou 'Eugen Kvaternik'! TRAMPE USTAŠKA ZVER TI OBUČAVA VOJSKU!

„Do sada se zapadna strategija u pogledu Kosova zasnivala na pogrešnoj pretpostavci: nečemu što je viđeno kao potreba da se srpskom predsedniku kompenzuje to što vodi zemlju kroz gubitak bivše pokrajine. Kompenzacija, koja vodi destabilizujućoj logici ili podeli, promašuje poentu… Podela će Srbe ostaviti da se nose sa večnom nepravdom, opterećujući njihove odnose sa Kosovom i drugim susedima", tvrdi DŽozef, navodeći da Srbi vide Kosovo kao „neopisivo srce i dušu srpske nacije".

On smatra da kao „u slučaju Makedonije, rešenje kosovskog problema leži u priznanju u punom smislu te reči".

- Kako bi se omogućilo da Srbija prizna nezavisno Kosovo u okviru sadašnjih granica - što je jedini stabilizujući ishod - Kosovo mora da prizna legitimitet srpske tvrdnje. To znači zamenu 'kompenzacije Srbije' suprotnim ciljem: afirmacijom Srbije. Nova zapadna strategija imaće za cilj da očuva, poštuje i učini dostojnom održivu srpsku vezu sa Kosovom, u kontekstu punog, međusobnog priznanja - navodi Džozef.

On piše da će „umesto odsecanja severnog dela zemlje u zaludnom pokušaju da se Srbi uteše, nova strategija učiniti stalnim srpsko prisustvo na Kosovu - u obliku koji je u skladu sa suverenitetom i funkcionalnošću države".

(VIDEO) SJAJNE VESTI IZ MOSKVE! RUSI TVRDE: Srbija će postati sila, dobija MOĆNI PVO SISTEM PANCIR!

- Na primer, kosovski ustav koji je nametnula međunarodna zajednica iziskuje od Prištine da štiti srpske pravoslavne lokacije, što je obaveza koja bi odmah nestala u slučaju šeme podele. Po novoj strategiji, Priština bi predala potpuni suverenitet nad tim lokacijama Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Kako bi se osiguralo da se lokacije koriste na odgovarajući način i kako ne bi postale zapaljive tačke, strane bi se dogovorile o obavezujućem ovlašćenju generalnog sekretara OEBS-a u Evropi (prihvaćene treće strane) za rešavanje bilo kakvih sporova - navodi američki profesor.

Kao Atina i Skoplje

On dalje piše da bi, „kako bi se preoblikovali narativi međusobnih optužbi u vezi sa prošlošću, sporazum trebalo da kopira model koji su stvorile Grčka i Severna Makedonija".

- Uz snažnu međunarodnu podršku, Srbija i Kosovo bi uspostavili 'Zajednički stručni komitet', kao i u slučaju sporazuma između Atine i Skoplja, čije bi zaduženje bilo da donese 'objektivne interpretacije događaja' zasnovane na 'autentičnim, dokazanim izvorima' - navodi Džozef.

On pominje i „Zajednički centar mira i istorije" koji bi imao „službeni status i bio na istaknutim mestima i u Prištini i u Beogradu, gde bi se zastave obe zemlje vijorile", a „paralelni pristup bi se pozabavio snažnom željom za pravdom u obe zemlje", dok bi „SAD i EU iznele detaljni okvir za Srbiju i Kosovo kako bi i jedni i drugi procesuirali poznate (i manje poznate) počinioce zločina protiv druge zajednice".

Džozef smatra da „SAD, koje su bile na čelu odlučne NATO vazdušne kampanje protiv Srbije 1999. godine, treba da obave sopstveni posao koji se tiče prošlosti".

On veruje da se „ispod srpskog besa prema SAD krije privrženost", podsećajući da je prošle godine u Kongresu SAD obeležena stogodišnjica „izuzetnog iskazivanja prijateljstva - dana u kojem su se tokom Prvog svetskog rata srpska i američka zastava zajedno vijorile nad Belom kućom".

- Vašington bi mogao da iskoristi moć simbola kao dodatak svojoj diplomatiji u pogledu Kosova. Pentagon bi mogao da teži dugoročnom raspoređivanju američkih trupa na fiksnoj lokaciji u Srbiji. Prvobitno bi bio raspoređen kontingent inženjera Vojske SAD čija bi misija bila da sarađuju sa srpskim kolegama na obnavljanju uništene infrastrukture, počevši od uništene zgrade Ministarstva odbrane - piše Džozef.

Srbi ipak privrženi SAD?

On smatra da bi „idealna lokacija za američku bazu bile Ponikve, vojna lokacija u zapadnoj Srbiji koju je NATO takođe gađao", pošto se „nalazi blizu bosanske granice", pa bi to „posebno u Republici Srpskoj željnoj odvajanja bio signal američke posvećenosti teritorijalnom integritetu Bosne".

- Pored simbolike, Vašington bi Beogradu ponudio i značajno unapređenje vojnih i civilnih odnosa, potencijalno na nivou strateškog partnerstva. Uporedo s investicijom SAD u sferi odbrane, EU bi ponudila Srbiji i Kosovu izdašni paket razvoja, koji bi bio u skladu sa ciljem koegzistencije između dve zemlje. Ovaj plan bi pružio novu perspektivu Srbima na severu željnom odvajanja, ali bi se izbeglo stvaranje bilo kakve protodržave poput Republike Srpske u Bosni. Preostali skromni ekonomski interesi Srbije na Kosovu bi bili zaštićeni - navodi američki profesor.

(VIDEO) SRPSKI HEROJI NISU GLEDALI KOLIKA SILA NAPADA, BRANILI SU SVETINJU, DO ZADNJEG: Bitka za Paštrik je već legenda, SVET SAD ZNA KO SU SRBI I VOJSKA SRBIJE!

On piše da će „celokupni pristup ponovnog i trajnog potvrđivanja vezanosti Srba za Kosovo i predavanja suvereniteta Srpskoj pravoslavnoj crkvi izazvati urlike opozicije među Albancima", ali ocenjuje da je „ipak, Kosovo u slaboj poziciji da odbije svog američkog patrona kojeg i dalje voli, ukoliko Vašington bude sugerisao da Priština ispregovara takav sporazum".

Ukoliko Vučić odbije ili sabotira takav pristup, kaže DŽozef, Vašington treba da ima spremnu „neprijatnu alternativu".

- Vučićev izbor će biti ili da pregovara o časnom rešenju koje vodi Srbiju ka EU do 2025. ili da gleda kako SAD i ključne evropske prestonice predstavljaju 'Kosovo 2025', intenzivan i transatlantski napor na izgradnji države. Umesto da Ministarstvo odbrane Srbije ostvari specijalan, potencijalno unosan odnos sa Pentagonom, ta privilegija bi otišla Kosovu - navodi DŽozef. 

Vučić da razmisli…

On piše da bi „koristeći premoć koju ima u NATO-u, Vašington pritisnuo saveznike da pojačaju podršku žutokljunoj kosovskoj vojsci i zatražio od Alijanse da učini isto".

- Ministarstvo odbrane SAD bi postavilo specijalnog izaslanika za ubrzavanje razvoja kosovskih snaga. Stejt department bi postavio specijalnog izaslanika za pitanje priznanja Kosova, koji bi obavezao evropske zemlje koje priznaju Kosovo da se pridruže SAD u globalnim naporima za povećanje bilateralnih i multilateralnih priznanja Kosova. Izdašna pomoć za razvoj iz EU koju Srbija i Kosovo dele bi umesto toga išla samo Kosovu - navodi američki profesor.

Džozef piše da bi se Vučić iz uloge „faktora stabilnosti" našao u ulozi još jednog za Zapad „zamenjivog, problematičnog balkanskog političara".

On zaključuje da bi „Vučiću bilo pametno da iz osnova ponovo promisli o sopstvenom pristupu Kosovu" i tvrdi da je „istina da Kosova kakvo su Srbi nekada znali - pokrajina koja je odgovarala srpskim gospodarima - odavno nema", ali da „srpska istorija neće blagonaklono gledati na lidera koji se odrekao polaganja prava Srbije na celokupno mitološko otadšbinsko Kosovo zbog nekoliko nevažnih opština".

Za Beograd je bolje, zaključuje Džozef, da uz vođstvo SAD i pomoć EU dođe do ovakvog dogovora koji bi očuvao sponu Srba sa Kosovom, a bez tereta da njime vladaju.

 

SRBIJO, DOSTA SI TRPELA BEZOBRAZLUK! Bujanovac sprema "Dane komandanta Lešija", IGRAĆE I FUDBAL U ČAST TERORISTE!

- Sporazum u skladu s ovim linijama zaštitiće Vučića od bastiona srpskog reakcionarnog nacionalizma i ispuniti osnovnu želju većine građana na Kosovu - da dostojanstveno krenu dalje - piše Džozef.

On je, inače, već za „Forin polisi" pisao na temu Kosova, pa je tako početkom prošle godine u autorskom tekstu „Ubistvo bi moglo da bude baš ono što je Kosovu bilo potrebno" izneo stav da bi ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici „moglo da bude podsticaj za trajni mir na Kosovu", uz tvrdnju da Beograd tvrdoglavo i dalje gaji iluziju da može da odvoji sever od „svoje bivše, otcepljene pokrajine".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 4 godine

Predsednik Vučić će izneti svoje ideje i gledišta o problemu KiM u Skupštini Srbije. To se tako radi u demokratskim i civilizovanim zemljama. Onda će i poslanici i celokupna javnost imati priliku da daju svoj sud o svemu. Nikakvo strano mešanje Srbija po ovom pitanju neće dozvoliti. Sugestije i predlozi kroz neki budući dijalog mogu se davati tek kada dobijemo svi neku jasniju sliku. Svakome danas pada na pamet da piše i razmišlja o problemu koji je veoma kompleksan i važan svakom Srbinu u regionu i svetu a ne samo u Srbiji. I nije Aleksandar Vučić nikakav problematični lider na Balkanu, već izabrani predsednik Srbije. I nije problem secesionizma samo problem jedne države, već se sa tim bore mnoge suverene države u svetu.

hg

pre 4 godine

Ovaj se najeo ludih gljiva,..Dakle "profesor" predlaze da Srbi DADNU SVE,..i pored Kosova i nekakve Ponikave za americku bazu na zapadu Srbije da se spreci jos i buduci suverenitet Republike Srpske,..a za uzvrat da USA Srbiji dadne "2 mila po glavi i tri tapsa po ramenu" jer aman "ispod srpskog besa prema americi krije se privrzenost". Tako i ti majmune, dadni Teksas koji je 10 puta manje povezan ne samo ekonomski, kulturno, nego i infrastrukurno od ostatka USA

leonida2013

pre 4 godine

Znači, kada ne možete normalnim pregovorima, prelazite na ucene i represije. Znači to je ta čuvena anglosaksonska diplomatija zasnovana na ,,demokratskim"principima. Bombardovali nas, oteli deo teritorije i sad nam ovaj veliki stručnjak za Balkan predlaže da priznamo nepostojeću državu na svojoj teritoriji, a za nagradu dobili bi kosovsku zastavu da se viori u sred Beorada. Svašta sam se naslušao od glupih amera ali kao ovu budaletinu nismodavno.

Aleksandar Bojic

pre 4 godine

Nema nista od toga....Srbi idu do kraja...Valjda su shvatili od 90 -tih pa naovamo...

Ja

pre 4 godine

A sta mislis da dobro operes zube da kleknes i da nam ga dobro i.....as.?

Marko

pre 4 godine

Naucna fantastika americkih lazova i lopova tudje zemlje i tudje bogatsvo. Ovaj veruje u sopstvenu laz, to je strasno. Ameri vrlo dobro znaju da nemaju pravdu sa sobom, da je imaju, njima ne bi trebalo ni malo legitimitet Srbije, kao sto Rusija nije trazila bilo koji legitimitet kad je vratila u svoje granice Krim. To su price za mala deca, a tako se ne moze "pretnja ili dogovor", jel tu se nastavlja prica iz Rambujea. Kada se pregovara, ne preti se najgore mere, to nemate nigde a takodje je zabranjeno po raznim konvencijama i zato je njihov predlog sraman i degutantan. Ako Albanci nisu nista sproveli na delo, ne vidim zasto bi to sproveli u slucaju priznanje Srbije, tad bi bilo jos gore, nikakva obaveza ne bi postojala. Svi mi znamo kako zapad, EU i Amerika postuju potpisani sporazumi, kao sto su ignorisali svoj potpis u slucaju Kumanovski Sporazum, tako bi se desilo u slucaj nekakav izmisljeni dogovor. A ovaj masta i sanja da bi Ameri dobili bazu u Srbiji, a znaci to im je cilj u sustini, ma taj san ces sanjati jos dugo. Ovi na zapadu jos zive u 80-90 godine, oni su skroz izgubili kompas, jos izmisljaju da imaju najvecu moc na planeti, koja patetika, koja bolesnost. Ceo svet ih je provalio, celi svet je video kako se oni ponasaju djubretaski i najgorim mogucem nacinom prema slobodnim zemljama. Amerikanci, taj fillm necete ikad videti. Niko i nikada nije predao svoju teritoriju uz puste zelje i obecanje, kad je jedna zemlja predala teritoriju, to je uvek radila pod pritiskom i ucenom.

Milorad Culibrk

pre 4 godine

Dragi moj profesore covek mora biti politicki nepismen ili pak zlonameran, pa da bez stida i srama izadje sa ovakvom strategijom. Cela vasa strategija moze se sazeti u jednu recenicu : " j....... vam majku." Vama su bar dostupne informacije kako ste prosli 1999.god. unistili ste manje od 2 % nase vojne tehnike koja je bila stacionirana na KIM. Prilikom pokusaja kopnene invazije vasi gubitci su bili 50:1. Nasi ponosni golobradi mladici su vas ponizili na Kosarama, pastriku i ostalim mestima gde ste pokusali proboj. To ponizenje se meri i time da je na jednog naseg vojnika poginulo vadih 50 vasih terorista. A znate zasto. Zato sto smo mi branili svoju rodnu grudu a vi ste pokusali da otmete tudje. Stidite se " profesore ".

srbo

pre 4 godine

Jak strčnjak koji se poziva na laži i silu,samo je zaboravio da srbi nisu prodali svoju veru i ovo govori da opcija sa petom kolonom nije realna pa hajde malo bez rukavica.

smesni su

pre 4 godine

Atina i Skoplje su dve samostalne drzave a Kosovo i Metohija juzna srpaka pokrajina, to uopste normalan covek zdravog uma i razuma ne moze da poredi.

Kralj

pre 4 godine

Haradinaj je ajsno rekao da se nema šta više raspravljati o Kosovo sa 95% Albanaca i da se samo čeka priznanje a da njemu ono nije uopšte ni potrebno jer ga nije ni briga za mišljenje Srbije.

Demo Grafija

pre 4 godine

Namesto da zemlju prodaje strancima ko Srbija svoju Arapima u RH donose Zakon da država pokloni hektar zemlje hrvatima za svako novo dete a prošle godine im se rodilo najviše dece u zadnjih 10g neki već sada govore ako ga donesu da će radit bar 10dece više i od Albanaca!

ALO

pre 4 godine

REDAKCIJO pa juče u Zagrebu pobednici Hrvati osude 4 srpska zločinca na 18g zatvora i jednog na 20g a vi za to i dalje ĆUTITE a znate da se po poglavlju 23 moraju do 2025g pohapsiti SVI srpski zločinci pa kako da ljudi mirno spavaju a Hrvati ih na spisku imaju još preko 1000 a Albanici ih traže kažu čak 5000....pregazili ih sa Bljeskom i Olujom i Košare pa im još sada i sude i trpaju u zatvor?

10 Hrvatskih Zapovedi Srbima

pre 4 godine

1. Jedni su Hrvati-katolici braća tvoja nepokorena od Boga i Gospe zaštićena! 2. Nedaj svoje jer sveto je i vrati tuđe jer prokleto je eto još Sandžak i Vojvodinu! 3. Ne laži i ne raci lažna svedočanstva i ne kukaj uzalud nego živi u miru! 4. Poštuj zemlju u kojoj živiš da u njoj dugo živiš i dobro ti bude ili ima da te ne bude! 5. Ne poželi tuđe more i obale i plaže i milijarde ako nemaš svoje! 6. Ne radi ubice od braće svoje od Gavrila do Jasenovca i Oluje i Košare! 7. Ljubi svoje komšije Hrvate i Bošnjake i Albance ko braću svoju! 8. Ne sagreši bludno sa Hrvaticama i Albankama nego ženi Srpkinje svoje! 9. Digni sa 250 000 Srba spomenik Tuđmanu ko spasitelju svome! 10. Pokaj se za grehe svoje i vrati korenima svojim jer Nebeska Srbija ti je pakao!

Kažu

pre 4 godine

Na vojnoj vežbi u RH koja se zove "Brzi odgovor"(očito Srbima u slučaju napada na RK) od maestralnih Hrvata uče NATO standard vojske Slovenije i BiH i CG i Albanije i Kosova i Severne Makedonije! Joško Lokas u RH počeo da snima seriju o Oluji 95g a Pulski filmski festival prikazao film o Anti Gotovini koji se zove "General" a uskoro će i serija o tom hrvatskom i najvećem generalu u savremenoj istoriji ratovanja! Papa Franja je zvanično dozvolio hodočašća u Međugorje koje već sada zovu "ispovedaonica Evrope" dešavaju se i čudesna ozdravljenja i preobraćenja i muslimana i pravoslavaca i nevernika a već ima više hodočasnika nego ikada do sada a svi srpski mediji sada ćute! Dok su srpski gubitnički borci štrajkali glađu hrvatski su pobednički branitelji za ovu godinu dobili povećanje svog budžeta za čak POLA MILIJARDE EVRA a sada im Lepa njihova gradi i 4 Veteranska centra bolje i veće od Američkih!

MEGAPRC

pre 4 godine

Počeli su četnici i vojvode u Beogradu sada kukat i kmečat i Albanicima ko i Hrvatima od 95g na ovamo ma divno vas čuti ma muzika za uši ma nemojte stati do kraja života ma i decu naučite da kmeče ko Šešelj svog sina pa oni svoju jer šta vam je drugo preostalo posle 95g...?

Avram

pre 4 godine

Ovaj Djozef za 10 godina provedenih ovde nije naucio ni shvatio nista,ama bas nista

Igre Prestola

pre 4 godine

Hrvatska kao zmaj: originalno rješenje kartografskog izgleda naše zemlje https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/168749/hrvatska-kao-zmaj-originalno-rjesenje-kartografskog-izgleda-nase-zemlje/

RINGISPIL

pre 4 godine

Proterati onog majmuna Skota i prekinuti sve odnose sa fasistickom drzavom amerikom. Nije KIM DZONG Un ni tiranin ni DESPOT nego pravim imenom naziva amerku i njihove mafijaske predesednike.

Lepa tuđa

pre 4 godine

HDZ najavio vraćanje starog hrvatskog Dana državanosti 30. 5! MLADEN KVESIC - DAN HRVATA-Youtbe https://www.youtube.com/watch?v=DmBYkgKhRQw

Penzionerj

pre 4 godine

Djavoli, samo sanjajte, ko sa vama tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Vi ste najveca Svetska gamad! Kazes, intervenisao zlocinacki nato. To je bila strahovita agresija na samostalnu i suverenu Srbiju. Zlikovci, dajte vi svoju teritoriju crnicima, oni su kod vas Narod treceg reda, kako ste ih zlocinacki unistili? Kazes kao Makedonija. Idiote, ovde se ne radi o imocini, bludnice, ovde se radi o teritoriji. Zlikovci!!!

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija