• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2019

14:49

MIRKOVIĆ: Novi Zakon o glavnom gradu u interesu je građana

Politika

MIRKOVIĆ: Novi Zakon o glavnom gradu u interesu je građana

Podeli vest

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda reagovao je na kritike pojedinih predstavnika Saveza za Srbiju na Zakon o glavnom gradu, navodeći da je reč o prevarantima i lažovima koje samo novac interesuje, a da je zakon u interesu građana

 

- Najnovije tragikomično saopštenje predstavnika saveza tajkuna Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i fašiste Boška Obradovića, predstavlja kontinuitet u njihovom licemerju, lažima, elementarnom neznanju, ali i ogromnoj želji za novcem - navodi Mirković u saopštenju koej je dostavljeno medijima.

Nasuprot Ðilasu Jeremiću i Obradoviću, koje, kako kaže, u tom zakonu najviše interesuje ko i kako upravlja poslovnim prostorom, Mirković navodi da su budžeti gradskih opština veći iz godine u godinu, ali da "to ne može i neće da zna onaj ko je ovaj grad zadužio za 1,2 milijarde evra".

- Novi Zakon o glavnom gradu je u interesu građana i predstavlja još jedno ispunjeno obećanje koje smo dali. Ovim zakonom će se opštine podeliti na gradske i prigradske zbog različite palete problema i uslova života u njima, povećane su im ingerencije koje im je bespotrebno oteo Dragan Ðilas sa svojim satrapama, dok su bili na vlasti - navodi Mirković.

U saopštenju nabraja da će taj zakon omogućiti legalizaciju objekata u gradskim opštinama do 400, a u prigradskim do 3000 kvadrata, zatim da prigradske opštine uz saglasnost grada donose planove, kao i da se otvaranjem uslužnih centara na nivou mesnih zajednica službe koje su od značaja približe građanima...

Novi zakon će omogućiti da se građani još više pitaju i da svojom voljom još više utiču na život u svom okruženju.

- Usvajanjem novog Zakona o glavom gradu dokazaće se da je politika Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića uvek posvećena običnim ljudima, a ne tajkunima i prevarantima kao što je bilo u vreme Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Borisa Tadića - zaključio je Mirković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dr Jakov Zlatar

pre 4 godine

A šta si ti, mamu ti mrtvu i krvavu, srpsku jebem, džukelo jedna...

mihajlo

pre 4 godine

Opozicija nikada, a ni sada ne mari za interese drađana Srbije, zato su i državu ostavili u takvom jadnom stanju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija