• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2019

15:53

STANKOVIĆ: Ne reagovati na manipulacije i laži!

Politika

STANKOVIĆ: Ne reagovati na manipulacije i laži!

Podeli vest

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu kaže da su te tri opštine bile i da će ostati sastavi deo teritorije Srbije i najavio reakciju povodom organizovanja manifestacije "Dani kapetana Lešija" u Bujanovcu na zakonom propisan način, ukoliko nadležni organi procene da je učinjena povreda zakona


- Tačno je da postoji nesklad između izjava pojedinih albanskih lidera i njihovog poštovanja zakona Srbije. Lokalni albanski lideri u svakodnevnom radu poštuju zakone naše zemlje i zajedno sa nama rade u korist građana tih opština - navodi Stanković u saopštenju za medije.

Napominje i da su im albanski lideri Edi Rama, Bujar Nišani i Ilir Meta prilikom poseta tim opštinama govorili da sve svoje probleme kao građani naše zemlje rešavaju u okvirima organa Republike Srbije, ali primećuje da "pozivanje na prošlost koju ne dele svi građani ovih opština nije put u budućnost koju želimo da gradimo zajedno".

- Na provokacije, laž i manipilacije nemamo pravo da reagujemo uvažavajući interese građana Republike Srbije, koji nas obavezuju na odgovorno, profesionalno i civilizovano ponašanje - zaključio je Stanković.

Podseća da Koordinaciono telo ima ulogu i obavezu da koordinaiše rad između lokalne samouprave i Vlade Srbije i drugih državnih organa te napominje da to vladino telo nema izvršnu nadležnost koja podrazumeva sankcionisanje nezakonitih i drugih ponašanja.

Takođe, poručuje da je poštovanje zakona obaveza svih njenih građana i da ne može da se tumači kao pritisak i narušavanje prava bilo koje ličnosti bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija