• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2019

16:45

ĐURIĆ: SRPSKA LISTA se ne vraća u institucije Prištine, podržaće rušenje vlade!

Politika

ĐURIĆ: SRPSKA LISTA se ne vraća u institucije Prištine, podržaće rušenje vlade!

Podeli vest

Srpska lista se neće vratiti u prištinske institucije i ne podržava vladu u Prištini, ali je spremna da podrži svaku političku stranku koja pokrene inicijativu za rušenje vlade Ramuša Haradinaja, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić

Ðurić je to izjavio odgovarajući na pitanje šta se u poslednjih šest meseci postiglo bojkotom institucija na KiM i ponovio da su gradonačelnici četiri opštine na severu KiM spremni da ponovo napuste te funkcije ako Priština nastavi sa pritiscima ili ako pokuša da ih produbi.

- To ne znači da su spremni da te institucije prepuste Albancima. Ako treba i sto puta da izađemo i pokažemo da je sever KiM naš, i na izborima i na ulici i na svakom drugom mestu, učinićemo to sto puta i glasačkim listićima i na svaki drugi način - rekao je Ðurić novinarima posle sastanka predstavnika Srba sa KiM sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ponovio je da su Srbi izlaskom na lokalne izbore sprečili Albance iz Prištine da preuzmu kontrolu u četiri srpske opštine na severu KiM.

Ðurić je primetio da Albanci govore o multietničkom društvu i želji da integrišu Srbe, a vladajuće stranke nameću Srbima takse, dok opozicione stranke govore da toliko mrze Srbe da ne žele sa njima da ruše Haradinajevu vladu.

RAKIĆ POSLE SASTANKA S VUČIĆEM: Pobeda srpskog jedinstva!

 

Dodao je da je to pokazatelj gde je albansko društvo danas i naglasio da se Srpska lista trudila da bude fer i korektan partner prema svima sa kojima je razgovarala, dok su drugi uvodili takse Srbima na KiM i pokušavali da zgaze srpske interese u južnoj pokrajini.

- To je neozbiljan i neodgovaran odnos Albanaca prema Srbima i stvarnosti jer rešenja za KiM nema ni na vidiku. Dok ne budemo došli do nekog dogovora Beograda i Prištine o KiM, o bilo čemu, valja nam živeti i očuvati mir. Bilo bi mudrije da su otvorili vrata za saradnju sa Srpskom listom, ali to nisu učinili - kazao je direktor Kancelarije za KiM.

Upitan da prokomentariše da li priče o kriminalizaciji severa Kosova predstavljaju pokušaj otimanja severa, Ðurić je rekao da takve ocene imaju isključivo cilj i zadatak da delegitimišu srpske predstavnike i oslabi srpska pozicija.

Ðurić je naveo da je leglo kriminala upravo u Prišitni i da su na čelu tamošnjih institucija zločinci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Čeka se ipak dogovor Srbije i Prištinskih vlasti.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija