• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2019

21:25

KANCELARIJA ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA, SUZANA PAUNOVIĆ: Ugljanina je pregazilo vreme, njegove ideje ni BOŠNJACI NE PRODRŽAVAJU!!

Politika

KANCELARIJA ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA, SUZANA PAUNOVIĆ: Ugljanina je pregazilo vreme, njegove ideje ni BOŠNJACI NE PRODRŽAVAJU!!

Podeli vest

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović poručila je da jedino Sulejman Ugljanin ne shvata da je njegove separatističke ideje pregazilo vreme i da za te ideje nema podršku ni među Bošnjacima.

Paunović je reagovala na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), iza koga stoji Ugljanin, kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.

Ona je u saopštenju istakla da BNV nema mandat da se bavi pitanjima koje sadrži inicijativa i da nijedna aktivnost BNV-a u vezi njenog donošenja i mimo zakona ove zemlje, neće biti finansirana iz budžeta Srbije.

- Bez obzira na to što smo odavno oguglali na njegove neuspele pokušaje da poseje seme zla, tužilaštvo bi moralo hitno da reaguje - navela je Paunović.

Prema rečima Paunović, takve izjave su skandalozne u zemlji čiji su zakoni u oblasti manjinske politike iznad evropskog proseka.

Podsetivši da u Srbiji živi 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini i koji čine bogatstvo Srbije, Paunović je zaključila da "izgleda da baš to smeta Ugljaninu".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali Budo

pre 4 godine

Svi takozvani Bosnjaci u Srbiji nemaju nikakve veze sa Bosnom. Oni su mesavina Islamizovanih Shiptara Turaka i Srba tj novokomponovana nacija. Na severu Albanije zive Srbi koji su moralai da promeni imena i prezimena, a Pravoslavlje im je bilo zabranjeno, iako su o osvi tajno praktikovali, i zadrzali, secanjem svoja imena i prezimena. Ako Albanci i kvazi Bosnjaci traze nase teritorije, pa vreme je da im damo protuodgovor da 20% Albanije je Srpsko, uz Skadar do mora. Pa dosta je ilo oga da se Albanci i Bosnjaci sprdaju i sa Predsednikom, a i sa Srpskom vladom. Zbog tih ponizenja i ada popularnost Vucica i vlade, a ne zbog protesta opozicije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija