• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2019

23:54

GRČKA DRAMA: Poraz Sirize na izborima za EP, Cipras za varedne izbore

Politika

GRČKA DRAMA: Poraz Sirize na izborima za EP, Cipras za varedne izbore

Podeli vest

Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je večeras, posle poraza njegove Sirize na izborima za Evropski parlament, na održavanje vanrednih izbora u zemlji.

Siriza, koja je na vlasti u Grčkoj od 2015. godine, na ovim evropskim izborima osvojila je 23,9 odsto glasova. To je za nešto više od devet odsto manje u odnosu na vodeću opozicionu grčku partiju Novu demokratiju koja je osvojila 33,3 odsto glasova birača. 

Cipras je, obraćajući se iz sedišta Sirize, rekao da rezultat na evropskim izborima ne ispunjava očekivanja te stranke i da ih neće ignorisati.

Mandat aktuelne grčke vlade ističe u oktobru, a pre današnjih izbora vladini zvaničnici su bili kategorični da će izbori biti održani tek po isteku mandata vlade.

Cipras je rekao da će razgovarati sa grčkim predsednikom kako bi zatražio prevremeno raspuštanje parlamenta nakon drugog kruga lokalnih i regionalnih izbora u zemlji, 2. juna.

IZBORI ZA EVROPSKI PARLAMENT: Le Pen potukla Makrona, uspeh katalonskih secesionista, SLAVLJE NEMAČKIH DESNIČARA!



To znači, kako navodi AP, najraniji datum za održavanje prevremenih izbora mogao bi da bude 30. jun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija