• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2019

12:19

ANTIĆ: Razgraničenje sa Albancima u najboljem interesu Srbije!

Politika

ANTIĆ: Razgraničenje sa Albancima u najboljem interesu Srbije!

Podeli vest

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića Narodnoj skupštini u vezi sa Kosovom i Metohijom važna je prilika da Srbija potvrdi svoju težnju za kompromisnim rešenjem ovog najvažnijeg državnog i nacionalnog prioriteta, izjavio je ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić

 

- Srbija bi dobila trajno i stabilno rešenje pitanja Kosova i Metohije ukoliko bi bio sproveden koncept razgraničenja Srba i Albanaca, koji zastupa predsednik Aleksandar Vučić. To je inicijativa koja pruža Srbiji realne šanse da iz višedecenijskog kriznog i konfliktnog pitanja izađe tako da očuva svoje vitalne interese i interese svog naroda - rekao je Antić.

Reč je o naporu predsednika Vučića, ističe ministar Antić, da kosovsko pitanje bude rešeno na način kojim Srbija neće biti ponižena i kojim će dobiti više nego što je to slučaj danas, naročito kada je u pitanju status Srba na Kosovu i Metohiji.

- Jedan od dokaza da ovaj koncept zaista brani interese Srbije i srpskog naroda je i činjenica da nailazi na protivljenje svih političara u Prištini, koji u politici predsednika Vučića prepoznaju opasnost za svoje maksimalističke i nerealne ciljeve. Tim interesima Prištine ide na ruku ideja o takozvanom zamrznutom konfliktu i odlaganju rešenja kosovskog pitanja, koja se nažalost često čuje i u Srbiji, ali to nije, niti će biti politika ove vlade i predsednika Vučića - rekao je Antić i dodao:

- Razgraničenje Srba i Albanaca, koje od početka podržava i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je koncept koji zaslužuje punu podršku kao kompromisno rešenje koje je u najboljem interesu i Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tadija64ZEMUN

pre 4 godine

alo bre razgranicavajte vi vase sto ste pokrali dok ste na vlasti,a vi ni u kom slucaju niste kompetentni niti bogom dani da resavate problem KIM ,niti je to dobro za SRBIJU

arsa

pre 4 godine

Izluđujete naciju sa ti razgraničenjem.Niko živ u Srbiji i svetu ne zna šta to znači.Ja ne znam šta to konkretno znači ali znam da ako albancima predamo i jedan metar naše teritorije stvaramo uslove za stvaranje velike Albanije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija