• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

29.05.2019

14:04

(FOTO) ZABRINUTOST I NA JUGU KIM! U Gračanici održan sastanak građana i predstavnika svih institucija!

Politika

(FOTO) ZABRINUTOST I NA JUGU KIM! U Gračanici održan sastanak građana i predstavnika svih institucija!

Podeli vest

Akcija ROSU na severu KIM, tokom koje je uhapšeno 28 ljudi a više od 150 pretučeno, uplašila je i Srbe koji žive u sredinama na jugu srpske pokrajne

Žitelji Gračanice zbog toga su zatražili sastanak sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem koji je održan danas pre podne u tamošnjem Domu kulture.

Na sastanku, koji je održan na inicijativu građana i predstavnika svih institucija sa teritorije Gračanice, razgovaralo se o političkoj i bezbednosnoj sutuaciji.

Foto: A. Grbović

Popović je okupljenima preneo poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojom ih je pozvao na uzdržanost i smirenost. 

(VIDEO) PROTEST SRBA U SEVERNOJ MITROVICI: Ne možete da nas uplašite, OVDE ĆEMO PODIZATI NAŠU DECU!

 

- Ne nasedajte na bilo kakve provokacije. Država Srbija je uvek uz svoj narod - rekao je Popović.

Predstavnici lokalnih saveta, sela, direktori obrazovnih i zdravstvenih institucija i privremenih organa preneli su gradonačelniku svoju zabrinutost zbog jučerašnjih dešavanja.

Foto: A. Grbović

Istaknuto je da je među stanovništvom u opštini Gračanica prisutna vidna uznemirenost i strah za bezbednost.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović kazao je na sastanku da lokalna samouprava, sa svog nivoa delovanja, ulaže maksimalne napore da se sačuva bezbednost na ovim prostorima.

- Bezbednosna situacija na teritoriji Gračanice je zadovoljavajuća. Imao sam niz sastanaka sa policijom i predstavnicima KFOR. Svaka funkcija donosi i veliki stepen odgovornosti ali i neiscrpan rad. Sve to zajedno može biti od ključne važnosti za opstanak i ostanak stanovništva. Pozivam vas sve na saradnju i na rad, kako bi svi zajedno postigli da naša opština bude bezbedno mesto za život. Na dobrom smo putu ali ne smemo stati na ovome - kazao je Popović.

Foto: A. Grbović

On je najavio da će u petak u sali SO Gračanica održati sastanak sa predstavnicvima lokalnih saveta, a za sledeću nedelju planiran je i sastanak opštinskog odbora za bezbednost.

Okupljeni na sastanku u Domu kulture u Gračanici uputili su bezrezervnu podršku srpskom narodu  na severu da istraju u svojim nastojanjima da očuvaju mir i nacionalno jedinstvo. A. Grbović
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija