• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2019

23:35

HARADINAJ SE IGRA POLITIKE: Uprkos nepovoljnom izveštaju EK, neće da ukine takse!

Politika

HARADINAJ SE IGRA POLITIKE: Uprkos nepovoljnom izveštaju EK, neće da ukine takse!

Podeli vest

Nakon što je EK u izveštaju o Kosovu zatražila da se ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ponovo je danas rekao da će takse biti ukinute kada se postigne "sveobuhvatni sporazum o uzajamnom priznanju Kosova i Srbije".

Haradinaj je izveštaj EK o napretku za Kosovo, nakon sastanka sa šeficom Kancelarije EU u Prištini Natalijom Apostolovom, od koje je dobio dokument, nazvao "mešovitim pregledom stagnacije i napretka ostvarenog tokom godinu dana", piše RTK2. 

Apostolova je rekla da izveštaj o napretku potvrđuje evropsku perspektivu šest zapadnih balkanskih partnera, uključujući Kosovo, dok istovremeno ukazuje na probleme u regionu za koji se očekuje da će jednog dana postati deo EU.

U izveštaju Evropske komisije o Kosovu, koji je danas predstavljen u Briselu, navodi se da prištinske vlasti moraju da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, uz konstataciju da je odluka Prištine o taksama ugrozila napore za regionalnu saradnju.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 4 godine

Ubica i ratni zlocinac, moze li neko te kriminalce i narko dilere da stavi iza resetaka i konacno pocne da cisti jug Srbije od zlocinaca i kriminalaca svake sorte, Srbija i njeni gradjani ne zasluzuju ovo, nikada nikom nismo zeleli zlo, zelimo samo da nas svet ostavi na miru.

zozon

pre 4 godine

Her Gebels Vučićeviću, pusti Izveštaj Evropske komisije za Kosovo, pozabavi se malo, ako smeš, sa njihovim Izveštajem za Srbiju. I ti si doprineo da on izgleda onako kako izgleda

SS

pre 4 godine

Ne zna on da se igra pogotovo sa politikom,već igra kako mu kažu.U tome je razlika.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija