• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2019

10:32

VUČIĆ SA ATLANTSKIM SAVETOM: Srbija opredeljena za regionalnu stabilnost i razvoj!

Politika

VUČIĆ SA ATLANTSKIM SAVETOM: Srbija opredeljena za regionalnu stabilnost i razvoj!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa delegacijom Atlantskog saveta iz Vašingtona

Vučić im je ukazao na političko-bezbednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima Altantskog saveta, koji u Beogradu borave u okviru studijske posete regionu, zahvalio SAD na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rešenju problema u dijalogu sa Prištinom.

On je istakao da uvođenje taksi na srpsku robu, kao i poslednje akcije prištinskih policijskih jedinica na severu Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji celog regiona, saopšteno je iz Predsedništva.

(VIDEO) VUČIĆ SE UKLJUČIO UŽIVO U PROGRAM TV PINK: Hteli su da zloupotrebe moje reči! Upozorio sam na to šta će se destii na KiM, a oni koji su to mogli da spreče NISU TO UČINILI!

Vučić je rekao i da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspešnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je predsedniku Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Potpredsednik Atlanskog saveta Dejmon Vilson rekao je da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemaljama u Evropi.

Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Šta je sve Srbija prošla, najbolja opcija, neutralnost.

Izbori 2024

Ana Brnabić se sastala sa predsedavajućim iz OEBS-a i najavila još jedan sastanak
Izbori 2024

Ana Brnabić se sastala sa predsedavajućim iz OEBS-a i najavila još jedan sastanak

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih i evropskih poslova i trgovine Republike Malte Ijanom Bordžom i obavestila ga da je sutra pozvala sve parlamentarne stranke na još jednu rundu razgovora o implementaciji preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

10.04.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Od Vaskrsa besplatan prevoz i za ove stanovnike Niša!
Dobra vest

Od Vaskrsa besplatan prevoz i za ove stanovnike Niša!

Svi stanovnici Niša stariji od 65 godina, bez ozbira na to da li su ostvarili pravo na penziju ili ne, imaće od Vaskrsa, odnosno od 5. maja pravo na besplatan gradski i prigradski prevoz, odlučeno je na današnjoj sednici Veća grada Niša.

10.04.2024

13:39