• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2019

09:58

(VIDEO) VULIN NA TV PINK: Tačijeva izjava je ubistvo dijaloga

Politika

(VIDEO) VULIN NA TV PINK: Tačijeva izjava je ubistvo dijaloga

Podeli vest

Izjava takozvanog kosovskog predsednika Hašima Tačija da neće biti formirana Zajednica srpskih opština (ZSO) najbolji je test za autoritet Evropske unije, jer ako prođe bez sankcija, značiće da EU napušta Zapadni Balkan i u diplomatskom i bezbednosnom smislu, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

 - Tačijeva izjava je ubistvo dijaloga. Svi pažljivo pratimo šta će se sada desiti. Ovom rečenicom on je želeo da kaže da Briselski sporazum i sve o čemu smo do sada razgovarali i pregovarali ne važi, a to znači da nema dogovora, sporazuma, i to je loša vest za EU - rekao je Vulin za TV Pink.

Ukazao je da ako Tači neće da sprovede Briselski sporazum, i Albanci i EU treba dobro razmisle da li će za Srbiju bilo koji papir u budućnosti važiti ako se ne formira ZSO.

Vulin je naveo da se provokacije Prištine samo nižu, prvo, takse na srpsku robu, zatim upad na sever KiM, a sada i Tačijeva izjava da neće sprovesti Briselski sporazum.

 - Ako Tači kaže za najvažniji spoljnopolitički uspeh EU, kako ga oni tretiraju, Briselski sporazum, da ga ''baš briga'', i EU, koja je garant toga, isto kaže ''baš me briga'', onda idite sa Balkana, nemamo više o čemu da razgovaramo, ako niste u stanju da držite reč. Onda i nas briga šta pišete u vašim izveštajima u kojima govorite laži o Srbiji - rekao je Vulin.

Govoreći o upadu specijalne jedinice kosovske policije ROSU na sever KiM, on je rekao da Kfor nije obavestio Beograd o toj akciji, već se, ističe, kada se to dogodilo, ograđivao da to nema veze sa njima i da je reč o policijskoj akciji protiv kriminala i korupcije.

 - Prvo su rekli da ne znaju ništa o tome, da to nije u njihovoj nadležnosti, da je to policijska akcija, a onda kažu da su obavestili Beograd o tome. Kako ste nas obavestili o nečemu o čemu ne znate ništa? Igranje s tako važnom institucijom kao što je Kfor, neodgovorno je -  povukao je Vulin.

On je dodao da Srbija, međutim, poštuje Kfor i želi da njihove snage ostanu u što većem broju na KiM, jer, ističe, zahvaljući njima, Srbi su ostali da žive tamo.

Podsetio je da je čitava međunarodna zajednica ćutala na provokaciju Prištine, i upitao o kakvoj borbi protiv kriminala i korupcije je reč kada su pripadnici ROSU došli na sever sa oklopnim vozilima, naoružani, pucali na ljude, prebijali starije, preturali kamione...

 - Što nisu poslali poziv da se ljudi odazovu policiji, zbog čega su prebijali ljude? Funkcija Kfora je da spreči, oni su videli kolone, znali su kada kreću i šta će se desiti, pitanje je zašto nisu zaustavili ili obavestili gradonačelnike srpskih opština i komandanta regiona severa kosovske policije -  rekao je Vulin.

Zato i dalje, istakao je, smatra da je razgraničenje najbolja opcija, jer, navodi, što pre postavimo zid između "nas i njih" lakše ćemo braniti naš narod i bićemo bliže našim svetinjama.

Prema njegovim rečima, Albanci imaju strategiju da se predstave kao žrtve, tako da Srbija mora voditi računa da ne reaguje na njihove provokacije.

Vulin je istakao da je Vojska Srbije spremna da odgovori na sve izazove i na svaki zadatak da zaštiti Srbe, ne samo na KiM već gde god oni da žive.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Teško nama kad JUL-ovac drži politička predavanja iz fotelje kao i 1999.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija