• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2019

15:04

KOGA BRE OVI ZA*EBAVAJU?! "Danas" Srbiju prikazao kao najgoru zemlju u regionu, namerno krijući koliko su je Đilas i ekipa unazađivali!

Politika

KOGA BRE OVI ZA*EBAVAJU?! "Danas" Srbiju prikazao kao najgoru zemlju u regionu, namerno krijući koliko su je Đilas i ekipa unazađivali!

Podeli vest

Niskotiražni tabloid Danas jutros je na naslovnoj strani kao glavnu najavu objavio naslov: "Decenija najsporijeg rasta Srbije u regionu", sa očiglednim ciljem da se aktuelna vlast predvođena predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prikaže u lošem svetlu. Ovaj tabloid pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa, iznosi gomilu statističkih podataka u periodu od 2007 - 2017, tendenciozno prećutkujući da je u prvih pet posmatranih godina na vlasti bila Demokratska stranka


Navodeći da je rast srpske privrede u posmatranom periodu bio najmanji u regionu, Danas izostavlja činjenicu da je razlog za to period do 2012. kad je na vlasti bila Demokratska stranka. List ne navodi ni podatak da je recimo 2009. godine srpska privreda zabeležila pad od 3,1 odsto, dok su Srbijom vladale demokrate.

Danas izostavlja i činjenicu da su 2014. godine Srbiju zadesile katastrofalne poplave i da je naša zemlja zahvaljujući odgovornoj vlasti uspela sama da se izbori sa nastalom štetom.

Sasvim je zanimljivo, da ovom ekonomskom analizom privrednog rasta nije obuhvaćena i 2018. godina, kad je Srbija ostvarila ubedljivo najveći privredni rast i privukla ubedljivo najviše direktnih stranih investicija u regionu.

Foto: printscreen

Danas, istini za volju, navodi podatak da je za posmatranih 10 godina Srbija prepolovila spoljni deficit i da je postala lider u privlačenju stranih investicija, ali ne navodi da je za takvo smanjenje spoljnog deficita i privlačenje stranih investicija zaslužan upravo predsednik Vučić, koga oni ovim tendenciozno plasiranim tekstom ustvari pokušavaju da napadnu i omalovaže.

Danas u pomenutom tekstu ne piše o tome da je Srbija u 2018. privukla 3,5 milijardi evra stranih investicija, sto je ubedljivo najviše u istoriji Srbije, odnosno 3,5 puta više od Hrvatske, tri puta više od Slovenije i dva puta više od Bugarske.

U tekstu o "Deceniji najsporijeg rasta", tabloid pod Đilasovom kontrolom ne pominje ni reči predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj Sume Čakrabartija koji je sredinom aprila ove godine izjavio da je Srbija postala ekonomski lider u regionu i čestitao Vučiću na uspešno sprovedenim reformama.

Foto: printscreen

Dakle, koga gospoda iz Danasa za*ebavaju?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

Peta kolona je bila ozbiljna... Danas je šesnajsta kolona...

zora

pre 4 godine

Ignorisati ih. Sto se vise o njima prica vise baljezgaju. Nedavati im nikakav PUBLICITET. Manje znam o zlobnicima bolje se osecam.

Sumadinac

pre 4 godine

O ovom casopisu treba pisati peticiju o oduzimanju lincence srsmota i bruka.

steva

pre 4 godine

Uh bre šta je sa ovim bolesnicima mentolima , znam samo dok je bio tadić i ceo dos , napredovali smo kao komad hleba u ruci. Iovakvi nam nedaj bože nikada , nikada da se dočepaju vlasti ni u mesnoj zajednici. Ta bagra zna samo da uzima i da iza sebe ostavljaju pustoš.Nedaj bože da nas vodi bastać siledžija .

Aha

pre 4 godine

Sta je uradjeno od2014 do danas na odbranimo od po plava? Koliko je Kanala ocisceno?

Mitrovica United

pre 4 godine

Ako je Danas niskobudzetna novina, zasto onda odgovarate na njihov clanak. Ako je u SNS Srbiji toliko dobro otkud to da nam ode u svet sve sto vredi, otkud toliko nasilje u porodici, samoubistva, ubistva, beznadje i muka. Narod jedva sastavlja kraj sa krajem dok se fukara bogati. Sramota

Pinokio

pre 4 godine

Ti si očigledno beznadežan slučaj jer ti glava očigledno služi samo za šišanje (ako i kose imaš) ...

Ko

pre 4 godine

Ove gov..re ne podrzavam,ali odakle nasilje u porodici u porastu,anilad nije bilo ovako, pa odatle zato sto se krenulo sa idejom da je muskarac nasilnik i sve se automatski prepisuje njemu, deca zeni iako nema nikakve procene, nema realnog stanja stvari, umesto da se se zaustavi nasilje oni su radili na tome da se nasilje poveca i to do ekstrema, a za sve je drzava kriva, samoubistva iz iste stvari, jer se ne resava nasilje, vec je drzava odredila ko je kriv, muskarci su zli, a zene dobre, procentualno u sadasnjem vremenu unkom zivimo zene imaju vise psihickih problema nego muskarci, pa pofledajte sta gledo na tv, koji je akter bilo kog nasilja muskarac, one ako ne dobiju lovu sampanjac stanove kule gradove bez rada nastaje pakao, pa je l to drzava treba da stiti ili leci, takve zene ce napeaviti od dece nove bplesnike jer ce preslikavati svoju bolest na njoh, evo primer, Milikana iz rijalitija, talva zena podize dete i drzava se ne pita, kakvo ce to dete biti, sta vi radite za ovu zemlju i zdravu naciju, stop naslju nad svima, nisu samo zene zrtve.

Sanja

pre 4 godine

List DANAS i tv N1 jedini mediji u Srbiji koji smeju da prikazu narodu, surovu istinu. Pogledajte sve cene u vreme Tadica i Djilasa, kurs evra i plate pa ih uporedite sa danasnjim cenama!! Svima je jasno da smo unazadjeni za 200 godina. Tadic i Djilas nisu dovodili "strane investitore" jer nisu hteli ds pljackaju svoj narod i svoje seljake. A ovi danas samo sto nam vazduh ne naplacuju. Informer, kurir, alo, telegraf, pink, rts, studio B... Vucicevi mediji koji sami, sebe lazu i na kojima se moze samo videti crna hronika, sodoma i gomora i velicanje svega sto je protiv ljudskosti. Nadam se da vas istina ne boli i da cete mi objaviti komentar. Unapred zahvalan, Djilasov glasac!!!

mislav

pre 4 godine

"Danas izostavlja i činjenicu da su 2014. godine Srbiju zadesile katastrofalne poplave i da je naša zemlja zahvaljujući odgovornoj vlasti uspela sama da se izbori sa nastalom štetom." Zbilja... sama se izborila sa štetom? a što je bre sa ovim https://ec.europa.eu/echo/news/l%E2%80%99ue-continue-de-soutenir-les-victimes-des-inondations-en-serbie-et-en-bosnie-herz%C3%A9govine_en i ovim https://europa.rs/tag/eu-assistance-for-flood-relief-in-serbia/?lang=en i ovim http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-1128_en.htm gdje je EU dala novaca srbiji u kešu više nego svim svojim članicama u okruženju... Čisto sumnjam da ćete ovo objaviti, jer samo laž spašava srbina, istine se boji.

Ivica

pre 4 godine

Ako koza laze , rog ne laze: https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=RO-RS-BG-MK-BA&name_desc=false

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija