• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2019

11:45

POPOVIĆ od sutra na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Politika

POPOVIĆ od sutra na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović boraviće u dvodnevnoj poseti Rusiji, gde će učestvovati na ovogodišnjem Međunarodnom ekonomskom forumu, koji se održava od 6. do 8. juna u Sankt Peterburgu

 

Prvog dana foruma Popović će biti govornik na panelu "Rusko-evropski odnosi danas i sutra: izazovi i mogućnosti za ekonomsku saradnju", na kojem će učestvovati i ministar ekonomskog razvoja Rusije Maksim Oreškin, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, zamenik premijera Belgije Kris Peters, generalni direktor Ruskih železnica Aleksander Mišarin i drugi.

Drugog dana foruma Popović će učestvovati u panel diskusiji "Stvaranje kadrova za prelazak na ekonomiju budućnosti", saošteno je iz njegovog kabineta.

Na tom panelu će, pored Popovića, učestvovati i ministar obrazovanja i nauke Ruske Federacije Mihail Kotjukov, federalni ministar ekonomije i energetike Nemačke Peter Altmajer, direktorka ruske Agencije za strateške inicijative Svetlana Čupševa, ministar u Vladi Moskve i direktor Departmana za ekonomsku politiku i razvoj grada Moskve Denis Tihonov i drugi.

Tokom trajanja foruma, ministar Popović će imati bilateralne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, ministrom poljoprivrede Ruske Federacije Dmitrijem Patruševim, ministrom ekonomskog razvoja i tehnologija Slovenije Zdravkom Počivalšekom, generalnim direktorom Državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačovim.

On će se sastati i sa rektorom Ruske predsedničke akademije za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu Vladimirom Mauom, predsednikom Republike Čuvašije Mihailom Ignjatjevim i drugim predstavnicima država i liderima kompanija u oblasti inovacija i digitalne ekonomije iz Evrope, Kine, Amerike, Izraela i drugih zemalja.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu, koji se od 1997. godine održava u ovom gradu, a od 2005. godine pod pokriviteljstvom predsednika Rusije, Vladimira Putina, okupiće više od 17 hiljada posetilaca iz više od 140 zemalja sveta. Ove godine na forumu će učestvovati i predsednik Bugarske Rumen Radov, premijer Jermenije Nikol Pašinjan, premijer Slovačke Peter Pelegrini, kao i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutijereš.

Pored brojnih šefova država, premijera i ministara, na forumu će učestvovati više od 200 lidera vodećih svetskih kompanija i više od 700 najuticajnijih kompanija iz Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija