• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpskaliga.rs

05.06.2019

09:43

SL: Zahvaljujući odgovornoj gradskoj vlasti i gradonačelniku Vučeviću, rekordni prihod u budžetu Novog Sada

Politika

SL: Zahvaljujući odgovornoj gradskoj vlasti i gradonačelniku Vučeviću, rekordni prihod u budžetu Novog Sada

Podeli vest

Za rekordni prihod budžeta Novog Sada za 2018. godinu i njegov suficit, koji je iznosio više od šest milijardi dinara, kao i najavu preraspodele dobiti javnim preduzećima koja su pozitivno poslovala, najviše je zaslužna odgovorna gradska vlast, na čelu sa gradonačenikom Milošem Vučevićem, izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

On je dodao da 250 miliona evra u gradskoj kasi i sve bolji rezultati u poređenju sa prethodnim godinama, pokazuju ozbiljnost u radu i spremnost da se uspostave dobri preduslovi za ubrzani razvoj Novog Sada i realizaciju brojnih projekata, od održavanja putne mreže, rekonstrukcije postojećih objekata i izgradnju novih, do kupovine novih autobusa za potrebe javnog gradskog saobraćaja.

- Ako su finansije sređene i ako imamo uređen sistem koji odlično funkcioniše, ne postoji razlozi da ne očekujemo poboljšanje uslova života i povećanje životnog standarda Novosađana u narednom periodu – kaže Đurđev, ističući da se stvaranjem pogodne privredne klime i odgovornim dugogodišnjim planiranjem, kao što to čini rukovodstvo grada Novog Sada, privlače novi investitori, a kao pozitivan primer je svakako i najavljeno ulaganje i otvaranje fabrike čokolada ''Beri Kalebo'' , koja će obezbediti posao velikom broju ljudi, dodatni privredni rast ljudi, a samim tim i uvećanje gradskog budžeta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija