• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2019

14:47

KOMANDANT BONDSTILA MAKAREG: Situacija na Kosovu i Metohiji mirna, tenzije političke prirode

Politika

KOMANDANT BONDSTILA MAKAREG: Situacija na Kosovu i Metohiji mirna, tenzije političke prirode

Podeli vest

Komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu i Metohiji, Roj Makareg rekao je danas u razgovoru sa američkim državnim sekretarom za vojsku Markom Esperom da je situacija na teritoriji Kosova i Metohije mirna, a da tenzije dolaze iz političkih sfera

Prema rečima Makarega, tenzije između Beograda i Prištine su ponovo podignute nedavno kada su, kako je rekao, srpske trupe pozvane da budu u "stanju pripravnosti na granici: nakon što je specijalna policija Kosova uhapsila nekoliko albanskih i srpskih policijskih i carinskih službenika optuženih za navodnu korupciju", prenosi RTK 

Rekao je i da je napetost sa Rusijom porasla nakon što je na severu Kosova uhapšen, a zatim proglašen personom non grata ruski državljanin zaposlen u Unmiku.

ŠIPTARI OVO NISU ŽELELI DA ČUJU, TRAMP DIGAO RUKE OD KOSOVA: Američki diplomata otkrio da Vašington više ne zanima Priština!

Ovde ima mnogo različitih aktera na terenu, rekao je Makareg, govoreći uopšte o okruženju u kojem ta vojna misija funkcioniše.

"Uprkos političkim previranjima vojnici funkcionišu u bezbednim uslovima. Cilj misije ovde je prisustvo", rekao je Makareg i ocenio da je tokom proteklih 20 godina i 25 rotacija NATO trupa, situacija "znatno poboljšana na taktičkom nivou".

Smatra da na Kosovu ima još dosta posla i da Beograd i Priština treba da postignu političko rešenje.

Američki sekretar vojske Esper, koji poslednjih dana boravi na Kosovu, rekao je da je cilj njegovog boravka da dobije informacije direktno od vojske u, kako je rekao, napetoj političkoj situaciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija