• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: južnevesti.com/INFORMER

06.06.2019

20:53

SKRESAO TRAMPU! Tončev: EU za Srbiju nema alternativu

Politika

SKRESAO TRAMPU! Tončev: EU za Srbiju nema alternativu

Podeli vest

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, rodom sa juga, Ivica Tončev, komentarišući za Radio Slobodna Evropa potencijalno okretanje Srbije ka Rusiji, rekao je da Evropska unija za Srbiju nema alternativu i da su sa Rusijom bratski odnosi

Tončev, koji je i predsednik sa “zamrznutom” funkcijom u niškom Radničkom, rekao je da rukovodstvo Srbije nema dilemu da li EU ili Rusija.

- Ne postoji nikakva alternativa za Srbiju i jedini put kojim ova država ide je Evropska unija - rekao je Tončev.

Sa druge strane, sa Rusijom odnosi ostaju nepromenjeni.

- Sa Rusijom imamo dobre, bratske i prijateljske odnose i oni će ostati takvi - rekao je Tončev, a prenosi Slobodna Evropa.

Slobodna Evropa piše da se od početka velike promene u odnosima Rusije i Evropske unije, u čemu je ključni momenat ruska aneksija ukrajinskog poluostrva Krim 2014. godine, Srbija kreće u prostoru neprekidnog vaganja između proklamovanih evrpskih ciljeva i dominantne ekonomske saradnje sa EU članicama na jednoj strani, te istovremenog nesolidarisanja sa evropskom politikom prema Rusiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 4 godine

Koga zanima šta kazuje ovaj fudbalski mafijaš ?

MEDLIN OLBRAJT JE SUVLASNICA S

pre 4 godine

Dakle nikakve veze to ogavno glasilo okupirane Evrope nema veze sa Trampom ali Toncev ima sa Medlin Olbrajt...kako Vas nije sramota da Srbiju dovodite u opasnost kod nove aministracije Bele kuce ovakvim naslovom i kakve veze ima Tramp sa Medlin Olbrajt??

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija