• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.06.2019

16:28

VULIN OBIŠAO KADETE VOJNE AKADEMIJE: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici!

Politika

VULIN OBIŠAO KADETE VOJNE AKADEMIJE: Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas kadete i kadetkinje treće i četvrte godine Vojne akademije rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica i slušaoce za rezervne oficire roda pešadije generacija "Mart 2019", koji u sklopu višednevnog logorovanja realizuju obuku u vojnom kompleksu "Pasuljanske livade"

- Mirovna politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić mora biti podržana snažnom i moćnom vojskom. Obučena, snažna, spremna vojska da uvek reaguje i da uvek zaštiti Srbe gde god oni žive, najbolji je garant i najbolja podrška mirovnoj politici - rekao je ministar Vulin.

On je naglasio da Vojska Srbije posebnu pažnju poklanja obuci svog starešinskog kadra.

- Naši budući oficiri za nekoliko meseci preuzeće u svoje ruke odgovornost za sudbinu, za živote vojnika koji će im biti povereni, ali i za slobodu i bezbednost čitave naše zemlje - izjavio je ministar odbrane.

Komandant kadetske brigade pukovnik Ivan Orbović objasnio je da obuka kadeta završnih godina Vojne akademije predstavlja poseban oblik nastave koja ima za cilj njihovo osposobljavanje za početne dužnosti komandira voda u jedinicama Vojske Srbije.

VUČIĆ SUTRA SA MERKELOVOM: Razgovaraćemo o KiM, o čemu bismo drugo pričali!

Danas, na Pasuljanskim livadama izvedena su odeljenska gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica i pešadije. 

 - Ovom prilikom smo kadete osposobljavali za te početne dužnosti i za dužnosti za koje će oni sutra osposobljavati svoje potčinjene, u sastavu svojih jedinica. Da bi to uspešno radili, prvo oni moraju da prođu sve te sadržaje, a zatim da uspešno izvode obuku - kazao je pukovnik Orbović.
 
Prema njegovim rečima, u ovom prvom delu borave na Pasuljanskim livadama već desetak dana, nakon čega sledi kratka pauza, a zatim će još dve sedmice provesti na ovom istom mestu gde će realizovati i taktičke vežbe sa bojnim gađanjima.

(VIDEO) LAVROVU SAM SVE REKAO! Dačić upoznao šefa ruske diplomatije o planovima Srbije po pitanju KiM

Kadet roda pešadije Marko Jovanović istakao je da je obuka zahtevna, ali ujedno i izazovna, jer određena gađanja kadeti realizuju po prvi put u toku školovanja.

Prema rečima kadetkinje roda pešadije Miljane Vukašinović, obuka je značajna zbog sticanja novih znanja i mogućnosti da se sve što je naučeno u teoriji i praktično proveri.

Današnju obuku kadeta 140. i 141. klase Vojne akademije i slušalaca za rezervne oficire obišli su i zamenik načelnika generalštaba VS general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovik Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Sreća njihova pa su mladi kadeti,te ne znaju ko je on,ministar vojni,junačina iz 90-ih i 99-ih.Blago Srbiji kad ima takve junake sa 13 dana ministarske obuke za VES prašinara.Ko li mu samo potpisa prisutnost na terenu,verovatno načelnik.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija