• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.06.2019

19:36

ORLIĆ: Vlast radi i pravi rezultate uprkos sabotažama!

Politika

ORLIĆ: Vlast radi i pravi rezultate uprkos sabotažama!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da je gradska vlast uložila mnogo napora u prethodnih godinu dana da ispuni obećanja i realizuje važne projekte, navodeći da su rezultati zabeleženi u "neljudskim uslovima" i konstantnim sabotažama opozicije

Orlić je na konferenciji za novinare ispred Starog Dvora rekao da tu, pre svega, misli na bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa i one koji čine Savez za Srbiju.

- Tu mislim i na sledbenike Vuka Jeremića, "fašista" iz Dveri, Bastaća za koga je teško reći kojoj političkoj grupi uopšte može da pripada. Reč je o ljudima čija je jedina politika da ruše gradilišta, da obaraju saobraćajne znakove, da drmusaju ograde, da maltretiraju radnike, da pokazuje najprimitivnije što čovek u sebi može da nosi, a što nije bilo za verovati da može da izađe na površinu kada je reč o javnom nastupu - rekao je Orlić.

Orlić kaže da su oni otvoreno sabotirali apsolutno sve što se tiče izgradnje Beograda, a da su razlozi za to poznati.

Kako kaže, oni nisu pokazali ni mrvu interesovanja za Beograd dok su bili na vlasti, a imali su "sva sredstva koja su dodeljivali sami sebi".

- I nisu učinili ništa. Pamtimo štetu koju su ostavili za sobom, koja se meri milionima evra, i kada je reč o rekonstrukciji Bulevara i podzemnih kontejnera...Svaki projekat koji su dotakli predstavljao je samo devastaciju grada i veći minus u gradskoj kasi i novi dug za građane Beograda - podvukao je Orlić.

Prema Orlićevim rečima, Dragan Ðilas "nemuštim pričama o stanju saobraćaja u Beogradu pokušava da zamaskira činjenicu da se takođe u ''milionima čvrste strane valute'' merila šteta kada se on o tim potrebama grada starao", rekao je Orlić.

- I danas pamtimo kontroverzne javne nabavke i kada je reč o tramvajima i kada je reč o autobusima. Teška je ljubomora, ne može da se sakrije njihovo razočaranje činenicom da je na mostu preko Ade ovog meseca puštena u rad probna linija TRAMVAJA - kazao je Orlić.

Dodaje i da se danas kompletna podrška Ðilasu i njegovom Savezu svodi na "jedan maleni šator" i ocenjuje da je to mera njihove političke relevantnosti.

S druge strane, Orlić ističe da je gradska vlast realizovala brojne važne projekte, među kojima su rekonstrukcija glavnog gradskog trga, Savskog trga, završetak Prihvatilišta za decu u Davidovićevoj ulici...

Pored projekata koji se tiču glavnog gradskog jezgra, radi se, dodaje Orlić, i u svim gradskim i prigradskim opštinama.

- Radilo se na unapređenju infrastrukture, na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, na izgradnji puteva. Završeni su i veliki objekti. Na primer, Mladenovac je dobio novi objekat Tehničke škole, a u istoj opštini se radi i na Gerontoškom centru. U Lazarevcu je završen objekat porodilišta. Nakon 40 godina, možemo da konstatujemo da ovakav rezultat imamo iza sebe - istakao je Orlić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dr jakov Zlatar

pre 4 godine

na robiju ćeš ti, kad ti ode Vučić

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija