• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.06.2019

20:39

FRAPIRALA GA LAŽ! DAČIĆ OŠTRO PORUČIO VLJORI ČITAKU: Dokažite da su albanski spomenici postojali na Kosovu u 13. i 14. veku!

Politika

FRAPIRALA GA LAŽ! DAČIĆ OŠTRO PORUČIO VLJORI ČITAKU: Dokažite da su albanski spomenici postojali na Kosovu u 13. i 14. veku!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da ga je tokom izlaganja predstavnice Prištine Vljore Čitaku frapirala laž o tome da je u slučaju Srbije i Kosova reč o dekolonijalizaciji

- Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da vas nije sramota, to je čist bezobrazluk - rekao je Dačić za RTS.

On je pozvao Čitaku da dokaže da su albanski spomenici na Kosovu postojali u 13. i 14. veku.

- Kada mi donese jedan istorijski spomenik albanskog porekla iz 13. ili 14. veka sa Kosova. Kada pokaže jedan spomenik iz tog perioda, onda bih mogao da kažem da su Albanci tu bili u to vreme. Ali reći za Srbe da su kolonizatori, da su vladali a ne živeli na Kosovu, to je bezobrazluk - rekao je on.

Dačić je rekao i da su tokom današnje sednice SB članice sa jačim ili blažim naglaskom govorile o hapšenju pripadnika UNMIK-a na KiM krajem maja ističići da međunarodne organizacije ne vole da "iko hapsi njihove, pa makar to bio i Rus".

NE TREBA NI RAZMIŠLJATI O SMANJIVANJU MISIJE UNMIK! Dačić: Stanje na KiM daleko od stabilnog, samo dijalog rešava!

 

Prema njegovim rečima pokazalo se da je većini zemalja jasno da je prepreka za nastavak dijaloga uvođenje taksi i da ih je on upozorio da Kfor mora da zaštiti Srbe.

- Kfor to mora po rezoluciji 1244, a ako to ne želi, na nama je teška odluka da vidimo šta ćemo dalje sa svojim narodom i reakcijim Srbije - rekao je Dačić.

Upitan o daljem načinu održavanja sednica SB UN o Kosovu Dačić je rekao da je postignut dogovor da ove godine budu održane tri, a naredne dve sednice.

- Cilj nam je i želja da više ne bude vanrednih sednica, jer bi to značilo postizanje trajnog i kompromisnog rešenja - rekao je Dačić, primetivši da na žalost ni posle 20 godina pitanje Kosova nije rešeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slađa

pre 4 godine

Dacic da se ne sekira. Citaku je uspela sto niko nije. Upotrebom izraza kolnijalizam, uvredika je citav svet. I onaj demokratski, moderan koji se idrekao takvog pristupa i tekovina, i onajbvevi deo koji se vekovima u krvi oslobadjao ropstva. Srbija nikada u svojoj istoriji nije bila kolonizator. Bila je na strani saveznika u svim ratovima kada su ideologije zla i stvarni kolonizatori, razna carstva ugrozavali oostanak njenog naroda. O tome kakvi su nasi srednjevekovni vladari biki govori i cinjenica da su gradili masovno verske objekte u slavu Boga, a ne sebi za zivota bogate dvorove. Nas narod je uvek pratio Bozju promisao i ostavljao spomenicku kulturu koja je i verska i edukativna, poucna za buducnost. Malo ko je to razumeo do sada. Zato i trajemo toliko dugo. Zato smo dali Teslu i Pupina u 20. Veku. Svetlost svetu. Krila slobodi.

Marija

pre 4 godine

Gledala sa Vljorimo izlaganje u šoku. Suve izmišljotine, od početka do kraja. Žena je teško zlo.

Jimmy le Santo

pre 4 godine

Postoje prije 13 veka datiraju cak PNE papak nauci istoriju, jer ona nepocinje od dolaska slavena na balkan.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija