• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.06.2019

09:39

(VIDEO) DAČIĆ RAZGOVARAO SA GUTEREŠOM o situaciji na KiM!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ RAZGOVARAO SA GUTEREŠOM o situaciji na KiM!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom na marginama debate Saveta bezbednosti UN-a posvećene Izveštaju o radu UNMIK-a

Generalni sekretar Gutereš je izrazio zabrinutost povodom situacije na KiM nakon nedavne akcije kosovskih policijskih snaga na severu pokrajine i incidenta u kome su uhapšeni pripadnici UNMIK-a, saopštilo je ministarstvo. 

Istakao je da UNMIK radi u složenim okolnostima i da je kontinuirano izložen provokacijama, čiji cilj je konačno ukidanje Misije na KiM. 

Dačić je naglasio da Srbija ostaje posvećena pregovorima i postizanju rešenja mirnim putem. 

Istakao je da srpsko stanovništvo na KiM neprekidno izloženo provokacijama i zastrašivanju, kao i da je u tom smislu u svom istupanju upozorio na mogućnost novih incidenata na severu pokrajine i pozvao Savet bezbednosti da ozbiljno shvati ovo upozorenje i da preduzme preventivne mere kako ne bi došlo do dalje eskalacije na terenu.

Uoči jučerašnje sednice ministar Dačić imao je bilateralni susret sa stalnim predstavnikom Kuvajta i predsedavajućim Savetu bezbednosti za jun, Mansurom Al-Otaibijem. 

Šef srpske diplomatije potvrdio je sagovorniku da Srbija ostaje posvećena rešavanju pitanja KiM kroz dijalog i kompromis. 

Preneo je i spremnost Beograda da radi na jačanju bilateralne saradnje sa Kuvajtom u oblastima od obostranog interesa. 

Ambasador Al-Otaibi je istakao da Kuvajt podržava dijalog između Beograda i Prištine, uz ocenu da je potrebno vremena i strpljenja za postizanje političkog rešenja. 

Potvrdio je zainteresovanost Kuvajta za unapređenje bilateralnih odnosa.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Shvati te,svi su oni samo zabrinuti,dok im se ne ponudi nešto,Dačiću.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija