• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2019

20:20

BALINT PASTOR: Srbija do 2012 propustila nekoliko  prilika da reši pitanje Kosova i Metohije!

Politika

BALINT PASTOR: Srbija do 2012 propustila nekoliko prilika da reši pitanje Kosova i Metohije!

Podeli vest

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije, Balint Pastor, izjavio je danas da, ako do proleća naredne godine pitanje Kosova i Metohije bude rešeno, realno je da Srbija 2025. uđe u Evropsku uniju

Pastor je u  ocenio da je Srbija do 2012. propustila nekoliko  prilika da reši pitanje Kosova i Metohije.

Dodao je da je došlo vreme da, odgovornom državnom politikom, uz pomoć partnera sa Zapada, rešimo taj problem i dobijemo za srpski narod najviše što u ovom trenutku možemo. 

(FOTO) JOKSIMOVIĆ: Izveštaj EK analiziran u svim institucijama!

- Rešenje kosovskog pitanja nije od najveće važnosti samo za Srbe, već i za sve ostale nacionalne zajednice koje žive u Srbiji - kazao je Balint Pastor.

O odnosima Srbije i Mađarske on je rekao da su oni danas na istorijskom maksimumu, što ilustruje trenutni položaj mađarske nacionalne zajednice u Srbiji, ali i želja mađarskih pripadnika KFOR-a da pomognu Srbima tokom nedavnog upada specijalnih snaga ROSU na sever Kosova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raja

pre 4 godine

Ne radi se samo o KiM ucebjivaće nas i za donošenje sporazuma o razgraničenju sa BiH, a razgranicenje sa H je posebna priča. Srbija treba da resi lakše probleme pa da u po principima rešavanha sporova sa BiH reši sporazum sa KiM. Ono što smo mi spremni da damo drugi neće lako dati.

Stojan

pre 4 godine

Pa jeli taj deckic normalan, oni nikad nisu napustili Kosovo a nikada nisu ni ponudili da ce prestati okupacija.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija