• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2019

23:59

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Nema budućnosti u sukobima, Srbija hoće da razgovara

Politika

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Nema budućnosti u sukobima, Srbija hoće da razgovara

Podeli vest

Potpredsednik srpske vlade i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, izjavio je da niko ne može da ga uveri da međunarodna zajednica nema uticaj i da ne može da natera Prištinu da ukine stodsto uvećane takse na prizvode iz centralne Srbije, te poručio da sukobi ne vode boljoj budućnosti naroda.

- Evropska unija mora da zaštiti svoj kredibilitet, jer kako da joj Srbija veruje kada prištinske vlasti ne sprovode dogovoreno u Briselu, a gde je EU bila kao garant pregovora. Kako Srbija više da im veruje - napisao je Stefanović u svom tekstu za Blic.

Stefanović se upitao kako da Srbija sedne i o bilo čemu sa bilo kim pregovara, a da garant za to bude EU.

- Kako da znamo da će to neko da poštuje i ako ne bude poštovao da će imati neku vrstu sankcije. Sada to ne vidimo - navodi Stefanović.

Ministar ističe da Srbjia hoće da razgovara, jer razume da bolja budućnost naroda ne može da dođe iz sukoba.

On dodaje da trenutno postoji samo deklarativno zalaganje EU i međunarodne zajednice uopšte i da su se i u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija svi složili da su takse štetne i da bi trebalo da se ukinu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Ministre Stefanoviću,sinko,da se svi uzmemo u pamet i ,,progutamo žabu,, sa znanjem istine DA ALBANCIMA NIKO NIŠTA NE MOŽE! Imaju svoja pravila I NIKOGA NE VOLE.Uzeli su pojedine amere pod svoje i ima da im igraju kako oni sviraju.Naravno da se to odnosi na proklete Klintonove i one babe čije ime ne bih spominjao.Kada ameri krenu da im okreću leđa eto im tamo atomske bombe ručne izrade.Mi ovde da ceo dan molimo boga da se šiptari koji su roda srpskog se ne popišmane i zatraže povratak Srbiji po naređenju albanske narko mafije!Naši bi ih sa veseljem prihvatili a onda ode Srbija u albanske ruke BEZ ZRNA BARUTA!

Dragan

pre 4 godine

BOLJE BI BILO DA ĆUTIŠ AKO NEMAS MU.A ZA RAT TI I SLIČNI SKLONITE SE SA FAMILIJAMA NEGDE NA ZAPADU SRBIJA NECE DA CUTI.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija