• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2019

11:23

(FOTO) PALMA PREDLOŽIO GRCIMA: Građani Srbije kao stalni turisti DA IMAJU POPUST U HOTELIMA I APARTMANIMA U GRČKOJ!

Politika

(FOTO) PALMA PREDLOŽIO GRCIMA: Građani Srbije kao stalni turisti DA IMAJU POPUST U HOTELIMA I APARTMANIMA U GRČKOJ!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, razgovarao je u Solunu sa grčkom ministarskom za Makedoniju i Trakiju Lefterijom Hadžigeorgiju i šefom Biroa ministarstva spoljnih poslova Grčke Janisom Vikelidisom

- U današnjim razgovorima istakli smo da je od posebnog značaja je da se zajedno, i Srbija i Grčka, borimo da međunarodna zajednica ubedi kosovske Albance da povuku takse, jer je i Grčka potpisnik CEFTA sporazuma, a takse od 100 posto koje su uvedene Srbiji su mimo svih akata i sporazuma - rekao je Palma.

Foto: Informer

-  Mi očekujemo da u narednom vremenskom periodu velike evropske države izvrše pritisak na kosovske Albance, ali ne u formalnom smislu, već da izvrše pritisak da kosovski Albanci konkretno ukinu ono što ne postoji ni u jednom aktu, što nigde nije potpisano, a to su takse zbog kojih Srbija ima veliku štetu u stotinama miliona evra i takođe da poštuju ono što su potpisali u Briselskom sporazumu. Od Srbije se traži da se vrati u dijalog i svi dobro znaju šta Albanci treba da urade da bi se dijalog nastavio - rekao je Marković.

- Ono što je važna tema u ovom vremenskom periodu je i turizam. Poznato je i da sve veći broj građana Srbije ide na more u Grčku i ja samo zamolio ministarku Hadžigeorgiju da vidimo sa vlasnicima hotela u Grčkoj, gde građani Srbije dolaze više godina, u isti hotel, u isto mesto i grad, da imaju i popust. Ako jedna srpska porodica dolazi od 3 do 10 godina u isto mesto, treba da ima i privilegiju i da cena za tu porodicu bude od 15 do 20 posto niža. Na taj način bi se povećao broj turista iz Srbije i imala bi Grčka koristi od toga, a i građani Srbije koji dolaze u Grčku - preložio je Palma i dodao:

Foto: Informer

- Sada se u Grčku, nakon što je završen autoput kroz Grdeličku klisuru i autoput kroz Severnu Makedoniju, stiže mnogo brže nego pre.

Palma je rekao i da je Grčka, koja podržava Srbiju na evropskom putu, nije priznala nezavisnost takozvanog Kosova, glasala protiv ulaska takozvanog Kosova u UNESKO i INTERPOL i možemo da konstatujemo da je Grčka bratsko – prijateljska država Srbiji, koja sarađuje sa našom zemljom i Srbija to ne može da se zaboravi.

Foto: Informer

- Razgovarali smo i o ekonomskoj saradnji, da se poveća saradnja između grčkih i srpskih privrednika. Posebno je važno da je Grčka postala stabilna zemlja za investitore i sada veliki broj investitora je počeo da kupuje nekretnine, da pravi hotele i fabrike u Grčkoj, što nije bio slučaj ranijih godina - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Grčka ministarka za Makedoniju i Trakiju Lefterija Hadžigeorgiju izjaila je da je Markovićev predlog o popustu za građane Srbije koji letuju u Grčkoj dobar. On je takođe rekla da će Grčka nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu i istakla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i grčki premijer Aleksis Cipras imaju veoma dobru saradnju.

Foto: Informer

U srpskoj delegaciji su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija