• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2019

22:59

VULIN: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba

Politika

VULIN: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba

Podeli vest

Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislii svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije, izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne ocekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba

U regovanju na napad crnogorske vlade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju predlog zakona o slobodi veroispovesti, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o "velikoj Albaniji" i ne sme ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado meša u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

- Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i veru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu usledio je napad na Vučića - naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

 

VUČIĆ OPALIO NAJPRISTOJNIJI "ŠAMAR" PODGORICI: Veoma mi je žao što ih je moja molba toliko povredila!



Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje. 

- Niko Vladi Crne Gore ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije, ali nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba - poručio je ministar Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Eto

pre 4 godine

Ne znam kako ti, ali ja ne da cu da cutim, nego cu i azil da trazim, ako treba, a ti slobodno idipa ratuj, ako imas s kim!

Saradžogla

pre 4 godine

Imamo izuzetno lošu diplomatiju!Da gora ne može biti!LEPO JE REČENO - Proglasite okupaciju Kosmeta? ... Da su tamo albanske okupacione snage koje je austrougarski kaplar Jozef Broz Tita NAMERNO PUSTIO da dođu u Srbiju.PROGLASITE OKUPACIJU! ... E,sada su to učinili okupatori? KOSOVO JE SRBIJA!Ko ne veruje neka ode tamo i proveri.A sve se vrti oko rude olova jer belosvetskim mangupi treba za baterije elektro auta.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija