• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.06.2019

18:00

VESIĆ OBIŠAO POČETAK RADOVA na vodovodnoj mreži u Obrenovcu!

Politika

VESIĆ OBIŠAO POČETAK RADOVA na vodovodnoj mreži u Obrenovcu!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas početak radova na sanaciji cevovoda duž Valjevskog puta u opštini Obrenovac koji će, kada bude završen, omogućiti da više od 450 domaćinstava dobije bolje snabdevanje vodom, a neka od njih i priključak prvi put

- Grad Beograd je samo preko Direkcije za građevinsko zemljište u poslednje dve godine uložio u Obrenovac skoro četiri miliona evra. Danas počinje izgradnja vodovoda, dužine 4,2 kilometra, koji treba da poveže delove Obrenovca, Zvečku, Veliko polje, pa sve do Stublina. To će omogućiti da oko 450 domaćinstava dobije bolje snabdevanje vodom, a u delu Velikog polja i da neka domaćinstva koja uopšte nisu imala vodu dobiju priključak - rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, do novembra biće završen ovaj posao u koji će grad uložiti oko 60 miliona dinara. 

On je istakao da se već sa opštinom planira nastavak izgradnje još oko kilometar cevovoda od Stublina kako bi se povezao deo Obrenovca prema Ubu, a to je 13 odsto opštine bez vode. 

- Suština je da svaki građanin ima vodu, kanalizaciju, javni prevoz, sve osnovne uslove za život, što do sada nije bio slučaj. To je razlog što smo mi u proteklih pet godina uložili skoro pet puta više sredstava u prigradske opštine nego što je ulagano u prethodnom periodu - istakao je Vesić, dodajući da sve što se do sada uradilo u Obrenovcu nije bilo moguće bez zajedničkog rada grada, republike i opštine.

On je najavio da će polovinom juna biti usvojen novi statut grada na osnovu kojeg će prigradske opštine dobiti mnogo veće nadležnosti nego što ih imaju sada.

- Opštine će dobiti mogućnost da izdaju građevinske dozvole do pet hiljada kvadrata, vrše legalizaciju do tri hiljade kvadrata, donose svoje urbanističke planove i da imaju svoja javna preduzeća. Želimo da omogućimo opštinama da samostalno planiraju svoj razvoj - istakao je Vesić.

Vesić je istakao da Grad Beograd sa realizacijom velikih projekata kakav je metro istovremeno radi i na manjim projektima koji manje koštaju, ali sasvim sigurno znače život ljudima. 

- Paradoks je što pričamo i radimo na velikim projektima, a neki stanovnici Berograda nemaju vodu, ali to je ono što smo mi nasledili i što moramo da rešavamo zajedno - kaže Vesić.

Beograd ubrzano planira svoj razvoj, u planu su veliki infrastrukturni projekti, objašnjava zamenik gradonačelnika i dodaje da je metro jedan od najvažnijih.

VAŽANA DAN ZA BEOGRAD! VESIĆ: Potpisan ugovor za četiri podzemne garaže u glavnom gradu!

 

- U narednih 10 godina uložićemo preko 12 milijardi evra u infrastrukturu u Beogradu, ali ne smemo da zaboravimo i na ove manje projekte, koji manje koštaju, ali život znače ljudima koji ovde žive - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čucković, rekao je da je Oberenovac imao sve projekte pripremljene godinama unazad, da su čak nekoliko puta morali da obnavljaju i građanske dozvole, jer nije bilo razumevanja za problem stanovnika Obrenovca koji su živeli bez vode.

On je rekao da sve što je do danas urađeno uz pomoć Grada Beograda predstavlja garanciju da će i ovaj posao biti završen. 

- Kada se završe ovi radovi na cevovodu biće izvršena potpuna rekonstrukcija Ulice đačkog bataljona u dužini od 1,2 kilometra, čija je vrednost 20 miliona dinara. Sve to pokazuje da gradska vlast ne tretira Obrenovac kao kraj, već početak Beograda - istakao je Čučković.

Direktor JKP Vodovod i kanalizacije Matić Branko najavio je da će radovi na ovom projektu biti završeni za 180 dana, a d aje vrednost projekta 49 miliona dinara.

Matić je naglasio da je čitav postupak urađen po fazama i da, kada se sve završi, celokupna površina opštine biti pokrivena vodovodnom mrežom kako bi svaka kuća imala priključak.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Veliko polje Lazar Pejić, u prisustvu svih predsednika mesnih zajednica kroz koje će proći cevovod, zahvalio je svima koji su zaslužni da se realizuje ovaj projekat jer u ovom delu Obrenovca 40 odsto domaćinstava nema priključak za gradsku vodu.

Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Obrenovac Mirko Vranešević i generalni direktor EPS-a Milorad Grčić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Čitam ... NEZAVISNE DNEVNE NOVINE a treba VESIĆEVE DNEVNE NOVINE! Toliko,ne bih vas više zekio.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija