• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2019

11:49

ĐURIĆ: Srbija može da se vodi samo radom i poštenjem!

Politika

ĐURIĆ: Srbija može da se vodi samo radom i poštenjem!

Podeli vest

Srbija može da se vodi u budućnosti samo radom, ličnim primerom, poštenjem i marljivošću, i to je poruka koju je predsednik Aleksandar Vučić poslao juče na zajedničkoj sednici Glavnog i Izvršnog odbora SNS, izjavio je danas potpredsednik vladajuće stranke Marko Ðurić

Vučić je poslao poruku da treba da učimo od najboljih i, da bismo uživali podršku i poverenje, moramo i sami da budemo najbojli. To je ono što nas čini drugačijim i boljim od drugih stranaka - rekao je Ðurić na TV Hepi.

Ðurić je naveo da se unutar stranke ne gleda blagonaklono na otuđivanje od građana i da se bore protiv "funkcionerskog mentaliteta u stranci".

Dodao je da je predsednik juče podsetio na to šta je SNS pre sedam godina nasledila od prethodne vlasti, u čije vreme je, kaže, izgubljena Crna Gora, Kosovo proglasilo nezavisnost, ugašeno 400.000 radnih mesta...

- U naše vreme, ne samo da ništa nije izgubljeno, nego smo poceli da se vraćamo u igru po raznim pitanjima. Srpska pozicija i razgovor o srpskim interesima ponovo su na agendi velikih sila i Srbija se pita o budućnosti KiM, a bila je potpuno izbačena - rekao je Ðurić.

Uz to, dodao je, značajno je smanjena nezaposlenost, dolaze investitori i otvaraju se fabrike.

Za to je, podvukao je, potrebna politička stabilnost, a da bi bilo stabilnosti stranka i svi funkcioneri imaju obavezu da se ponašaju primereno.

- Da se ne ponašamo kao ''žuti'', kada su zloupotrebili poverenje naroda i postali bahati i osioni. Zato smo juče eksplicitnije nego ikada čuli jasnu poruku upozorenja - nemojte da mislite, ako ste član stranke, da možete da budete zaštićeni - rekao je Ðurić.

VESIĆ ODBRUSIO GLAVNOM UREDNIKU TV N1: Ćosiću, prestani da mobinguješ i terorišeš zaposlene!

On je naveo da je i u zatvorenom delu sednice rečeno da će pojedini od onih koji su možda i tapšali i pretvarali se da podržvaaju politiku čistih ruku, tek videti koliko ozbiljno stranka misli.

Ðurić je rekao i da je biti na čelu Srbije u ovom trenutku "uzašno psihofizičko, moralno i emotivno iskušenje", i primetio da je u srpskom mentalitetu da nikad nisu zadovoljni, ali da predsedniku Vučiću ne može da se ospori da je čovek koji nepekidno radi.

- On je otvorio više fabrika nego što su prethodni u predizbornim kampanjama obišli sva ta mesta. Oni se zadovoljavaju da na Tviteru nešto otkucaju, da nekoga ''opljunu'', da protiv nekoga iznesu ružnu reč i misle da se tako vlada i Srbija vodi u budućnost - rekao je Ðurić.

Istakao je da mu je drago što je Srbija obeležila 20 godina bitke na Košarama u vreme NATO agresije.

BRNABIĆ U LONDONU: Srbija može biti pobednik četvrte industrijske revolucije!

- Mislim da smo počeli prvi put da se našim junacima na dostojan način odužujemo. Ne zaboravite da Albanci svakoga dana tamo gde su praćkom gađali kombi srpske policije organizuju ceremoniju i proslavu, a kamoli za ovako junačke epopeje kao što je borba na Košarama - rekao je Ðurić.

Podsetio je i da je nedavno boravio u poseti Kini, gde je učestvovao na međunarodnom forumu u gradu Čongćingu na kome je, istakao je, Srbija i njena delegacija tretirana neuporedivo bolje nego drugi evropski partneri zato što znaju da Srbija vodi slobodnu, samostalnu i nezavisnu politiku.

Ðurić je naveo da se kod Kineza mnogo toga zasniva na ličnim odnosima i prijateljstvu i da to što je kineski predsednik Si Ðinping izgradio dobar lični odnos s predsednikom Vučićem znači da su svima, od najvišeg do najnižeg nivoa, širom otvorena vrata za saradnju s Kinom.

- Mi u ovoj generaciji imamo istorijsku šansu da od Srbije napravimo neku vrstu haba, centra za saradnju u najmanju ruku ovog dela Evrope sa Kinom i na tome mogu da profitiraju i ove generacije, ali i naša deca i unuci, ako budemo pametni - zaključio je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zaratustra

pre 4 godine

"Srbija može da se vodi samo radom i poštenjem", a ipak vi iz SNS-a već sedam godina vodite zemlju neradom i nepoštenjem. Kako, bre, to?

mihajlo

pre 4 godine

Dosta je građanima Srbije laznih nada , treba im istina i poštenje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija