• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.06.2019

14:14

(VIDEO) VUČIĆ O KAMPANJI TV N1 PROTIV VESIĆA: Ne mogu da verujem da se neko u Srbiji na taj način bavi novinarstvom!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O KAMPANJI TV N1 PROTIV VESIĆA: Ne mogu da verujem da se neko u Srbiji na taj način bavi novinarstvom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara nakon ceremonije obeležavanja početka izgradnje Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2“ u Beogradu


Vučić je na pitanje oko udara groma u halu Pionir i prokišnjavanja krova tokom košarkaške utakmice Crvena zvezda – Partizan rekao da ga nije iznenadilo da ga okrive za prokišnjavanje.

- Sredićemo i to. A oni neka okrivljuju koga hoće, oni koji nikada nisu ulagali ni u šta – rekao je Vučić i dodao:

- U laži su kratke noge i uvek misle da politički poeni mogu da se dobiju izgovaranjem neistine.

Pitanje novinara televizije N1 kako je zamenik gradonačelnika Goran Vesić došao do prepiske urednika i zaposlenih na toj televiziji, a koja, kako je Vesić juče objavio, sadrži uputstvo kako da ga napadaju, predsednik Srbije Aleksandar Vucicć shvatio je kao potvrdu autentičnosti te prepiske.

- Je l'' to istina? Znači istina je ono što piše kako da napadate Vesića? Znači stvarno je istina ono što je Vesić objavio? Iznenadio sam se, mislio sam da to nije istina - rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinara N1 kako je moguće da je Vesić došao do maila koji je interna komunikacija.

Predsednik Srbije je izrazio čuđenje da je ta prepiska uopšte autentična, budući da se, kako je rekao, njom traži hajka na zamenika gradonačelnika. 

On je zaključio da je jedino pitanje kako je zamenik gradonačelnika došao do prepiske urednika i zaposlenih na N1 - ako je došao nezakoniuto, moraće, kaže Vučić, da odgovara, a ako mu je dao neko od zaposlenih na toj televiziji - onda N1 televizija treba da objasni ljudima zašto na takav način vodi (uređivačku) politiku.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je u ponedeljak na svom fejsbuk profilu "uputstvo", koje je, kako je napisao, Dragan Šolak naložio novinarima N1 televizije preko direktora te televizije Jugoslava Chosića, a sa ciljem da ga napadaju. 

Takođe je ukazao da je dokument dobio od prijatelja zaposlenih na toj televiziji.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne brine što pojedini srpski političari sa KiM pozivaju predstavnike Srpske liste da se "odreknu države i Vučića", jer oni to, kaže, slušaju od stranaca svaki dan i niko ih na to nije naterao, već ga brine što im pridike drže ljudi osuđeni za silovanje. 

- Lideri nama protivničkih političkih sranaka na KiM su oni koji su, i to ne Albanci nego Srbi, silovali dve srpske devojčice u Gračanici. Reč je o izvesnom Čičku, koji je za to osuđen na sedam godina robije, a tri je odležao. I taj nam drži pridike i soli pamet kako treba da se ponašamo na KiM - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

Kaže su Srbi sa KiM čvršći nego što misle "silovatelji i njihovi podržavaoci iz Beograda", te ih niko neće naterati da se odreknu svoje države.

Upitan da prokomentariše to što se hrvatska opozicija tokom pregovaračkog procesa nikada nije žalila Briselu na svoju državu, čak i kada je bilo evidentno da su ugrožena prava Srba u Hrvatskoj, dok se u Srbiji opozicija svakodnevno žali na svoju državu, Vučić je odgovorio da je to pitanje nacionalne svesti.

- Kod nas je u toku široki proces nacionalne konsolidacije, bez ugrožavanja prava drugih, već podizanjem sopstvene svesti i ekonomski ubrzanim razvojem. Verujem da ćemo i taj problem umeti da rešimo - podvukao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija