• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2019

12:36

VESIĆ na sastanku Komiteta regiona EU i Srbije u Briselu

Politika

VESIĆ na sastanku Komiteta regiona EU i Srbije u Briselu

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić učestvuje u Briselu na sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropske unije i Republike Srbije, saopštio je gradski Sekretarijat za infomisanje

 

Kako se navodi, Vesić će danas govoriti u okviru plenarne sesije "Dani proširenja” koja će biti sastavljena od dve panel-debate čije su teme politika proširenja, dinamike i stabilizacije, pravni okvir kao osnova za razvoj lokalnih samouprava, regionalna povezanost, kao i Izveštaj EU o napretku Srbije u procesu evropskih integracija.

Vesić će govoriti u okviru prvog panela na temu "Pravni okvir kao osnov za razvoj glavnog grada”, na kome će predstaviti izmene i dopune Zakona o glavnom gradu koji je nedavno usvojila Skupština Srbije kao i nacrt novog Statuta Grada Beograda, čije su osnovne odlike decentralizacija vlasti, olakšan pristup javnim servisima i veće učešće građana u donošenju odluka.

Sa Goranom Vesićem u delegaciji Beograda su i Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, i Nedeljko Radosavljević, direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda.

Zajednički konsultativni odbor je jedno od tela za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i njenih država članica, s jedne strane, i Republike Srbije, s druge.

Sastavljen je od predstavnika Komiteta regiona Evropske unije i lokalnih i regionalnih organa vlasti u Srbiji (po sedam članova sa srpske i evropske strane) sa zadatkom da pomogne u promovisanju dijaloga i saradnje lokalnih i regionalnih vlasti u EU i Srbiji i predstavlja mesto za pripremu regionalnih i lokalnih vlasti Srbije za učešće u radu Komiteta regiona po stupanju u članstvo u Evropskoj uniji.

Vesić je nedavno boravio u Briselu i najavio je osnivanje kancelarije Grada Beograda u prestonici Evropske unije, dodaje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija