• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

20.06.2019

15:39

MARKO MILAČIĆ O PLJUVAČU SRBA ZORANU VUJOVIĆU: Srbi u Crnoj Gori finansiraju njegovu platu, a on im psuje majku!

Politika

MARKO MILAČIĆ O PLJUVAČU SRBA ZORANU VUJOVIĆU: Srbi u Crnoj Gori finansiraju njegovu platu, a on im psuje majku!

Podeli vest

Prava Crna Gora Marka Milačića najoštrije je osudila prostački gest Glumca Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića, koji je danas na fejsbuku najbrutalnije izvređao srpski narod psujući mu majku srpsku. Saopštenje Prave Crne Gore prenosimo u celosti:


"Nakon službenice crnogorske ambasade u Turskoj Mirne Nikčević, u antisrpski fašistički i anticivilizacijski pir, uključila se još jedna osoba sa liste ljudi koji se finansiraju od strane poreskih obveznika, glumac i stalni član ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta, Zoran Vujović.

On je na svom Fejsbuk profilu najbrutalnije izvređao srpski narod rečima: ''Shvatite drevna srpčad da ste poreklom iz Crne Gore, do jednoga jebenoga... Shvatite od Cetinja, Žabljaka, Crnojevića, Duklje, obala Ribnice, da ste ponikli i posrnuli odavde, majku vam jebem otrovnu, izdajničku... Koji vaši Hramovi, majku vam jebem nenormalnu do jednoga, idioti isfrustrirani.''

Vujović se na tome ne zaustavlja, pa dodaje: ''Na šta je ličila kelija Svetog Vasilija Ostroškog, od nje ste hotel napravili, majku vam jebem velikoništavnu.''


Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Srbe karakteriše i sledećim rečima: ''Neznalice'', ''Izrodi'', ''Izdajice'', ''Smećari nijedni'', ''Adolescentni''.

Prava Crna Gora, na čijem čelu je Marko Milačić, najoštrije osuđuje ovakav izliv klasičnog fašizma, rasizma i povampirenja najgore međubratske mržnje od strane čoveka kojeg finansiraju svi građani Crne Gore, pa i Srbi kojima psuje majku i najbrutalnije vređa.

DREVNA SRPČAD, JE*EM VAM MAJKU OTROVNU, IZDAJNIČKU! Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta prostački izvređao Srbe!

Nakon Mirne Nikčević, pa i ovog sramnog i skandaloznog istupa, jasno je da nije reč o izuzecima, već očigledno o nadovezivanju na anti-srpsku kampanju koju je pokrenuo predsednik Crne Gore Milo Đukanović, sa insistiranjem na otimanju crkvene imovine.

Prava Crna Gora poziva nadležne institucije da hitno reaguju na ovaj govor mržnje. Pozivamo Tužilaštvo da ispita i procesuira glumca CNP Zorana Vujovića, jer u suprotnom, ako se to ne desi, će značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore.


Takođe, pozivamo čelnike CNP, državne institucije kulture, da hitno pokrene disciplinski postupak protiv glumca Vujovića, te da prekinu njegov angažman u Crnogorskom narodnom pozorištu, jer bi nakon ovakvih fašističkih ispada njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značilo da i ta institucija ima isti stav.

Najzad, dok se to ne desi, dok glumac Vujović ne prekine angažman u instituciji koju finansiraju građani Crne Gore, pa i Srbi, pozivamo sve Srbe u Crnoj Gori, ali i sve civilizovane ljude koji dolaze u pozorište, da bojkotuju Crnogorsko narodno pozorište.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Buba Mara

pre 4 godine

Ma to mora da je iz one predstave sa Jusom Hadžiabdićem i sudijama. Ono kad su njega osudili a on u žalbi opsovavo majku sudijama prvostepenog suda. Pošto mu je žalba odbijena, žalio se dugostepenom sudu, uz istu napomenu. I ta mu je odbijena i on je uložio rveviziju u kojoj se najebao majke sudijama vrhovnog suda. Usledio je sledeći odgovor: Sudije Vrhobnog suda BiH jebu majku Jusi Hadžiabdiću.

Musa

pre 4 godine

Bio sam clan tog pozorista i znam mnogo o situaciji i u pozoristu i oko pozorista. Licno vise nikada necu stupiti u tu zgradu niti u tu instutuciju! Ali. nije dobro pozivati narod na bojkot institucija kulture pa i pozorista. To ne resava probleme. Umnozava ih i ostrascuje, dovodi do novih omraza i nesporazuma. Bilo je i tezih slucajeva srbomrznje, bilo je i pucanja i batinanje i svega i svacega. Pa i proterivanja direktnog i prikrivenog onih koji su razmisljali drugacije, ali pozoriste mora ostati otvoreno i za publiku i za ideje. Nije pozoriste od danas do sutra, ono je svedok vremena i uma, talenta i stranputica. Pozoriste je zivi odraz naroda i prostora, ono je paleta po kojoj zivot slika stvarnost. Kakva god da je!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija