• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.06.2019

13:11 >> 14:36

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ NA SAJMU NAORUŽANJA "PARTNER 2019": Ove godine dobićemo više helikoptera nego što smo ikad imali!

Politika

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ NA SAJMU NAORUŽANJA "PARTNER 2019": Ove godine dobićemo više helikoptera nego što smo ikad imali!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje Devetom međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019“ u Hali 4 na Beogradskom sajmu

14.30 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na našu zemlju, jer je izašla iz krize i postala pouzdan partner svetskim kompanijama, poput Erbasa, od kojeg je danas preuzela prvi od devet helikoptrera H145M.

Vučić je na sajmu naoružanja rekao da je ukupna vrednost devet helikoptera koje nabavljamo od Erbasa 105 miliona evra i da Srbija svoje obaveze plaća bez dana kašnjenja.

On je rekao da su helikopteri opremljeni različitom opremom i naoružanjem, te da je pet namenjeno za vojsku, a četiri za policiju.

Naručene su jos tri "super pume", najbolji i najskuplji helikopteri, što je ukupno 12 Erbasovih helikoptera, rekao je Vučić i najavio da će biti još narudžbina za tu kompaniju.

14.25 - Mi ćemo ove godine dobiti vise helikotpera nego sto smo ih imali u naoruzanju vojske i policije u prethodnim decenijama. Onda vam je jasno koliko je Srbija napredovala u fiansijskom smislu i koliko moze opreme da obezbedi - rekao je Vučić navodeći da je to važno u budućnosti i zbog vanrednih situacija, kao i zbog boljih uslova za ocuvanje integriteta i odbrane zemlje.

On je zahvalio izvrsnom direktoru Erbasa što je prvi helikopter stigao na vreme i poručio i da će Srbija kao odgovorna drzava plaćati takođe sve na vreme i imati zadovoljstvo da i dalje sarađuje sa francuskom kompanijom.

Rekao je da je sa Erbasom uspostavljena dobra saradnja, a da je posebno značajno za nas da se uključi i "Moma Stanojlović", zbog rada sa Gazelom, sertifikata i jačanja naše dubinske strukture i mogucnosti za popravljanje i renoviranje naših helikoptera.

Za novi helikopter je rekao da je prava lepotica i da su građani to zaradili, a da će pomagati u poplavama, prevozu vatrogasaca, ljudi, za prevoz robe i druge namene.

- Mi ćemo ove i sledeće godine nabaviti 19 helikoptera, a zajedno sa dva od pre dve godine, biće ukupno 21 helikopter. Imamo nešto i od ranije u policiji i vojsci - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

14.16 - Potpisan ugovor o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" i Erbasa, kao i svečanom otkrivanju helikoptera H 145M. 

Nakon otkrivanja direktor Erbasa Bruno Even je svečano uručio ključ predsedniku Vučiću.

Foto: Tanjug

14.00 - Štandove sajma je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zadovoljan sam kako radite, svaka čast!

Najviše se zadržao pred opremom koju proizvodi srpski Jumko.

- Zadovoljan sam kako radite, svaka čast! - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

13.25 - Srbija ima dužnost da opremi i naoruža Vojsku Srbije za odbranu slobode. Hoću da se zahvalim predsedniku što je verovao u u svoju vojsku. Malo je naroda koji je kao srpski za slobodu spreman da uradi baš sve - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

13.20 - Sledili smo viziju tada našeg ministra odbrane, a sada predsednika Aleksandra Vučića da samo kroz otvaranje novih radnih mesta i stvaranje novih tehnologija možemo stvariti novu vrednost. Hvala vam dragi prijatelji što ste došli i uveličali ovaj jubilej. Hvala i vama predsedniče - rekao je direktor SDPR Yugoimport Jugoslav Petković.

Foto: Tanjug

13.10 - Na početku otvaranja Sajma pušten je film o naoružanju Vojske Srbije i o proizvodima Yugoimporta.

Sajam, na kome će se predstaviti 128 izlagaca, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva, prilika je da se domaćoj i stranoj javnosti predstave najnoviji dometi srpske odbrambene industrije.

Predsednik će pristustvovati potpisivanju ugovora o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" i Erbasa, kao i svečanom otkrivanju helikoptera H 145M.

Na početku svečanosti emitovan je kratak film o dostignćima Ministarstva odbrane, odbrambene industrije i 70 godina "Jugoimporta".

Otvaranju sajma prisustvuju i predsedavajući Predsedništva BIH Milorad Dodik, ministar odbrane Aleksandar Vulin i brojne druge međunarodne zvanice.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemacka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Ceška Republika, Belorusija, Slovacka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Pokrovitelj sajma "Partner 2019", koji traje do 28. juna, je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".

Sajam u Beogradu otvoren je nedelju dana nakon sajama u Parizu.

Bez obzira na tu činjenicu, kao i to što se ove nedelje održava i u Moskvi, beogradski privlači veliku pažnju što potvrđuje poziciju srpske odbrambene industrije na tržištu.

Primarni zadatak srpske odbrambene industrije je da opremi Vojsku Srbije najsavremenijim sistemima.

U toku je opremanje pešadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljackim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije.

Pored poslovnog, "Partner 2019" će imati i promotivni karakter - medijima i zainteresovanoj publici biće predstavljeni najsavremeniji primerci naoružanja i vojne opreme.

Sajam će od 25. do 27. juna biti otvoren od 10 do 17 časova samo za poslovne posetioce, a u petak, 28. juna, će biti otvoren i za građanstvo u vremenu od 10 do 19 časova.

Cena ulaznice je 350 dinara, grupna ulaznica košta 200 dinara, a cena parkinga je 150 dinara po satu parkiranja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SILA

pre 4 godine

Hrvati su dobili 16 Kajova voriors i 2 Blek Hok a dobiće ih još 10 i to sve BESPLATNO a imaju i ruske helikoptere koje otpisuju polako 12 Mi8 i 13 Mi17....

ALO

pre 4 godine

Šta ti to vredi kad se ovo dešava....BILI SU DRAGOVOLJCI; PRIČA O TRI PRAVOSLAVNA BRATA SLOMIT ĆE VAM SRCE: Hrvatsku je branilo 9 tisuća Srba. Među njima su bili Nikola, Mišo i Petar…

mihajlo

pre 4 godine

Odbrambena industrija radi i ima sa čime da parira svetskoj vojnoj industriji.

mihajlo

pre 4 godine

Srpska vojna industrija ima sa čime da se pohvali.

PREPORUKA

pre 4 godine

Dnevno.hr NEMA TAKVOG NARODA: OVO JE TAJNA HRVATSKOG NARODA I po ovome smo jedinstveni u svijetu!

Saradžogla

pre 4 godine

A moje beogradsko selo nema kanalizaciju čak ni u crtežima? Znate li kako je nama iz SNS kada se pojavimo u selu?Jebu nam sve po spisku uz duž i popreko!A kada se zna da milioni evra odoše na poklon preko Drine za RS onda starosedeoci Srbije načisto odlepe.I to sve po glavi nas iz SNS.DA VAS PODSETIM ... Na beogradskim izborima od 1,6 miliona glasača SNS je jedva dobila naklonost 366 hiljada što nije ni četvrtina!

mihajlo

pre 4 godine

Ni naše oružje nije zaostajalo za svetskim poznatim proizvođačima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija