• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.06.2019

09:28

BLAGO HARADINAJU KAD IMA OVAKVE SRBE! Otac Sava Janjić za celovito nezavisno Kosovo!

Politika

BLAGO HARADINAJU KAD IMA OVAKVE SRBE! Otac Sava Janjić za celovito nezavisno Kosovo!

Podeli vest

Iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava Janjić kaže da bi Kosovo i Srbija trebalo da nastave razgovore koji bi omogućili rešavanje problema, a ne podelu i razmenu teritorija

 

U intervjuu za Glas Amerike, Janjić je rekao da je pogoršanje međuetničkih odnosa rezultat delovanja političkih struktura na obe strane.

- Ono što vidim kao izlaz nije brzo rešenje. Svi traže brzo rešenje. Ne podržavam zamrznuti sukob. Smrznuti sukob znači ozbiljne probleme - rekao je on i dodao:

- Ono što nam je potrebno je da nastavimo dijalog, transparentan dijalog koji bi bio otvoren i koji će odrediti sve stvari sa kojima se moramo nositi - rekao je Sava Janjić i istakao da podržava dijalog koji treba da ima crvene linije.

Foto: printscreen

- Crvene linije su: nema podele teritorija i ne stvaraju etnički čiste teritorije - rekao je on.

- Formula za budućnost ne može se naći razdvajanjem naroda ... Ako stvaramo neetničke teritorije, etnički čiste, bilo kroz razmjenu teritorija ... To nije dobro ni za Kosovo ni za bilo koga na Balkanu - poručuje Janjić


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZN

pre 4 godine

U čemu je vaš problem i zašto namerno izvrćete sve normalno što je ovaj čovek kazao? Toliko forsirate podelu KiM pa ovako nemoralno i bezobzirno ertiketirate oca Savu Janjića. I u pravu je, političari, zajedno sa vama, truju narod. I srbe i albance. Vi stvarno mislite da smo svi u ovoj zemlji idioti i da možete ovako da nas drilujete? Držite se starleta, kol-gerli i zvezdica. Taj teren vam bolje pristaje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija