• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2019

16:41

(VIDEO) VUČIĆ O IZGRADNJI KANALIZACIJE U BORČI: Nije sve završeno, ali 4. jula potpisujemo ugovor - RADOVI ĆE POČETI NA PROLEĆE!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O IZGRADNJI KANALIZACIJE U BORČI: Nije sve završeno, ali 4. jula potpisujemo ugovor - RADOVI ĆE POČETI NA PROLEĆE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Nišu, potvrdio je saznanja Informera da će 4. jula biti potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom o izgradnji kanalizacione mreže u Borči, Ovči, Kotežu i Krnjači...

- Nije još sve gotovo, ali će ugovor sa EIB, pre svega za izradu projektne dokumentacije, biti potpisan 4. jula. Reč je koliko sam upoznat o ugovoru vrednom 1,1 milion evra. A radovi će najkasnije početi na proleće.

Vučić kaže da očekuje da će tog dana početi i izrada projekta za kanalizacionu mrežu, a ako sve ide po planu, kako navodi, izgradnja kanalizacije trebalo bi da počne krajem februara ili početkom marta naredne godine.

- O izgradnji kanalizacione mreže za ove četiri mesne zajednice govori se više od 60 godina. Izgradnja kanalizacione mreže biće velika stvar za građane tog dela Beograda - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, do sada je komisija popisala 621 domaćinstvo u Ovči, Borči, Kotežu i Krnjači, gde je voda tokom nedavnih poplava oštetila objekte i naveo da nisu oštećene samo kuće i stambeni objekti, već i pomoćni objekti i imanja.

Očekuje da će nakon popisa broj oštećenih domaćinstava biti i veći i istakao da je država uradila koliko je mogla da štete budu što pre sanirane.

Ističe da pojedine ekipe još uvek iskopavaju kanale kako bi voda mogla da otiče.

- Borimo se, pomažemo ljudima, ljudi to vide i zadovoljni su reakcijom države, Grada i opštine - ocenio je predsednik.

Vučić je pohvalio člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića, koji je, kaže, bio konstantno na terenu tokom poplava i pružao podršku i pomoć najpogođenijim građanima na Paliluli.

  

 

OBEĆANO-ISPUNJENO! Vučić pre samo tri dana najavio izgradnju kanalizacije u Borči, Ovči, Kotežu i Krnjači - DOGOVOR SA EIB POSTIGNUT DANAS!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

A zašto se to ne finansira iz doprinosa za gradske građevinske dozvole? Možda zato što niko od ovih "jadnih" nema građevinsku dozvolu i nikad je ne bi ni dobio jer su gradili u poplavnom podurucju Dunava... Predlažem da se izmesti Dunav za jedno tri kilometara prema Rumuniji! To bi dugoročno sredilo problem

Amater

pre 4 godine

ZASTO JE LEGALIZACIJA STALA ZAR DRZAVU NEZANIMA NOVAC OD TOGA ILI SE KORUPCIJOM U LEGALIZACIJI KRPE RUPE SLUZBENIKA.

Dmitar

pre 4 godine

Pa gospodine Predsedniče kad tako lako gradite kanalizaciju po i oko Beograda gde nema još ni projekta pozivam Vas da počnete sa radovima u Hrtkovcima dobro poznatim u svetu jer mi imama već nekoliko godina projekat za kanalizaciju sa svim ostalim papiroima ali nemamo čoveka koji bi je negde pogurao i tako stoji i sakuplja prašinu.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija