• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2019

18:50

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Tražimo način da rešimo problem ugovora s porodiljam!

Politika

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Tražimo način da rešimo problem ugovora s porodiljam!

Podeli vest

Ministar za rad Zoran Ðorđević izjavio je danas da su nadležni upoznati da i dalje postoji problem da se porodiljama nakon isteka bolovanja ugovor o zaposlenju ne produžava i izrazio očekivanje da će uskoro biti predstavljeno rešenje kako se to više ne bi dešavalo.

- Znamo za problem, i razmišljamo kako da se spreče takve pojave - rekao je Ðorđević odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme kako može da se spreče slučajevi da žene zaposlene na određeno vreme kada rode dete ostanu bez ugovora.

Ðorđević je rekao da veruje da će nadležni uskoro izaći pred javnost i reći šta je predviđeno kako bi se problem rešio.

Vlada je, kako je podsetio, na predlog premijerke Ane Brnabić inicirala izmene i dopunu Zakona o finansijskog podršci porodici s decom.

- I u toj izmeni razmišljamo o merama kako da sprečimo da se takve stvari dešavaju. Ima dosta predloga, ne samo za taj već i druge probleme i vrlo brzo ćemo izaći u javnost i reći šta smo predvideli - rekao je Ðorđević u Skupštini Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pametnjakoviću od ministra,ko mari u Srbiji za radnika,a o porodiljama i da ne pričamo,a hoće te natalitet,sramota vas bilo jer ste svu vlast i odrešene ruke dali poslodavcima putem nakaradnog zakona o radu,gde radnik može samo da skine gaće i da se na* uzi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija