• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2019

17:59

TEMPERATURNI REKORD U FRANCUSKOJ: Asfalt se topi, temperatura skočila do 45,1 stepen

Politika

TEMPERATURNI REKORD U FRANCUSKOJ: Asfalt se topi, temperatura skočila do 45,1 stepen

Podeli vest

U Francuskoj je zabeležena rekordna temperatura od 45,1 stepeni Celzijusovih, dok su do sada vrućine u Evropi odnela nekoliko života.

Novi rekord je izmeren u južnom gradu Vijvjej, dok je prethodni rekord od 44,1 stepena zabeležen 2003. godine kada su od posledica vrućina umrle hiljade ljudi, preneo je BBC.

Ministarka zdravlja Anjes Bizen izjavila je da su svi u riziku zbog visokih temperatura.

Francuska meteorološka služba izdala je crveni alarm za četiri oblasti na jugu, dok je u većem delu zemlje na snazi narandžasti alarm. 

Istovremeno, veći deo evropskog kontinenta pogođen je ekstremnom vrućinom, a Nemačka, Francuska, Poljska i Češka beleže rekordne junske temperature.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija