• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.06.2019

11:56

POPOVIĆ: Srpska narodna partija osnovala "Vidovdansku političku školu"

Politika

POPOVIĆ: Srpska narodna partija osnovala "Vidovdansku političku školu"

Podeli vest

Srpska narodna partija osnovala je svoju "Vidovdansku političku školu" sa namerom da svojim članovima, ali i svim ostalim građanima koji podržavaju našu politiku kroz višednevna predavanja približi naše političke ideje i uverenja, izjavio je predsednik SNP Nenad Popović

Predsednik SNP Nenad Popović rekao je da je je uveren da je baš danas, više nego ikada pre, važno ponovo vratiti čvrste stavove, doslednost i uverenja u političko delovanje.

On je naveo da su ideje SNP slobodna i nezavisna Srbija, Kosovo kao duhovna, kulturna i politička vertikala naše nacije i neophodnost njegovog opstanka u Srbiji u Ustavom utvrđenim granicama, patriotizam kao vrednost i njegov značaja u današnjem vremenu.

Popović ističe i odbranu tradicionalne porodice od svih političkih, pravnih, ideoloških i medijskih pokušaja njenog urušavanja i degradacije, zaštitu srpskog naroda u regionu od asimilacije i progona i jačeg vezivanja za Srbiju, vojnu neutralnost i jačanje Vojske Srbije.


Lider SNP podseća i na opasnosti nelegalnih i masovnih migracija po nacionalnu bezbednost i nacionalni identitet, značaj odbrane ustavnosti za budućnost Srbije, pravne države i demokratije, ljudskih prava i medijskih sloboda, vođenje spoljne politike zasnovane na ravnopravnosti i uvažavanju međusobnih interesa sa osloncem na savezništva sa prijateljskim državama, značaj Rusije za Srbiju kao starog i odanog političkog, ekonomskog i vojnog saveznika i ekonomije budućnosti, nove tehnologije, digitalizacija, razvoju IT sektora i nova konkurentna znanja Srbije na svetskim tržištima.

Srpska narodna partija od svog osnivanja baštini političke ideje velikog srpskog državnika Jovana Ristića, čija vizija slobodne, suverene i nezavisne Srbije, uređene kao najrazvijenije moderne evropske demokratske i ustavne države, sa snažnim osloncem na Rusiju u ostvarenju nacionalnih i državnih ciljeva i danas pokreće sve one kojima je istinski cilj jaka i pobednička Srbija, naveo je Popović.

U našoj "Vidovdanskoj političkoj školi" ugledni domaći i strani predavači afirmisaće povezanost doslednosti uverenja i političkog poverenja građana, jer se, u to sam duboko uveren, samo na tome može temeljiti istinska demokratija i istinska sloboda u jednom društvu - rekao je Popović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija