• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

01.07.2019

12:06

(VIDEO) LAZANSKI O SUSRETU TRAMPA I KIMA: Kad imaš atomsku bombu, onda ti šef Bele kuće dolazi na noge!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI O SUSRETU TRAMPA I KIMA: Kad imaš atomsku bombu, onda ti šef Bele kuće dolazi na noge!

Podeli vest

Komentarišući istorijski sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i predsednika Severne Koreje Kim Džong-Una, vojno-politički komentator Miroslav Lazanski istakao je da njih dvojica očigledno imaju nekakvu hemiju između sebe, i dodao da je ovo očigledan primer kako Tramp komunicira sa onima koji imaju atomsku bombu

 

- Ovo je na neki način pobeda Severne Koreje, jer mu je Tramp došao na noge, a sa druge strane Tramp je smirio svoje "jastrebove" – rekao je Lazanski.

Kako kaže, Kim ima domet, ima bombe, tako da, dodaje, Tramp mora da razgovara sa njim.

- Izgleda da, ako nemaš atomsku bombu, menjamo ti režim, uvodimo haos u državu. Ovako se Tramp ponaša prema onima koji je imaju, a videli smo i kako se ponaša prema onima koji je nemaju – rekao je Lazanski.

Ističe da je ovaj sastanak dobro došao i jednom i drugom, a što se tiče sporazuma o denuklearizaciji, to, kako kaže, neće tako brzo a ni skoro da se dogodi.

Kada je u pitanju situacija u kojoj je došlo do koškanja među reporterima i snimateljima, Lazanski je rekao da kada su takvi susreti u pitanju, nema pardona kada se borite za ekskluzive snimke.

- Tu je u pitanju samo bitka za što bolju fotografiju, za što bolji ugao snimanja, za što bolji ton kada govore. To su ekskluzive, i naravno da se svi uguravaju i tuku. Posebno ekipa oko Korejskog predsednika – rekao je Lazanski.

Foto: Pink.rs

Kako kaže, u Severnoj Koreji ne postoje čak ni zabavni programi, dok su novinari društveno-politički radnici.

- Nema tu fer pleja, tu je samo bitka za ekskluzivu, a plus što postoji i dobra budžetska podrška – rekao je Lazanski.

Polemika između Šutanovca i Dikovića nepotrebna i beskorisna

Komentarišući "prepirku" između bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića oko vojne opreme, Lazanski je ocenio kao nedostatak dostojanstva.

- To ne koristi ni jednom ni drugom, čemu to. I jedan i drugi su bili u sistemu vlasti, i ako je trebalo govoriti šta se događa sa vojnom tehnikom, trebalo je govoriti odmah. Ja sam se tada pitao gde su nestali tenkovi, niko nije odgovarao, ali naknadna pamet je u politici ispod svakog nivoa – rekao je Lazanski.

Kako kaže, Izrael kao bogata zemlja ima u rezervi tenkove iz Drugog svetskog rata, koje koriste kao mobilno minobacačko mesto.

- Još se i u Turskoj armiji, koja je gigant u vojnoj tehnologiji koriste tenkovi M48, a mi smo "peticu" koja još uvek može da ratuje sasvim solidno, prosto ukinuli. Cilj je bio da se vojska smanji i da srpski vazdušni prostor čuvaju Bugarski avioni – rekao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, Srbiji su se sigurno na Zapadu smejali, jer su se, dodaje, ponašali ponižavajuće i dodaje da je sada nepotrebno govoriti i polemisati o tome.

- Ljudi i kada siđu sa funkcije treba da paze šta govore i šta iznose u javnost – rekao je Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija