• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2019

12:26

ODALOVIĆ O KRIZI NA SEVERU KiM :Srbi ne mogu da ćute nad onim što Priština radi!

Politika

ODALOVIĆ O KRIZI NA SEVERU KiM :Srbi ne mogu da ćute nad onim što Priština radi!

Podeli vest

Zatvaranje svih radnji na severu KiM je protest koji treba da pokaže široj javnosti da Srbi neće ćutati, poručio je danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović

 

Odalović je za RTS rekao da zatvaranje radnji treba da bude apel upozorenja međunarodnoj zajednici koja, kako je naveo, kontinuirano govori da Priština treba da ukine takse, ali Priština to ne radi jer EU to ne saopštava ozbiljno.

- Ovo će u svakom slučaju dodatno da prođe kroz sve strukture i uši onih koji odlučuju. Moraju da znaju s kim i sa čim imaju posla - naveo je Odalović dodajući da ne misli da će zatvaranje radnji pričiniti štetu.

Odalović smatra da Srbi moraju da dignu glas i da ne mogu da ćute nad ovim što Priština radi.

- Priština provocira i sklanja temu dijaloga, u kom je dovedena pred svršen čin da izvrši preuzete obaveze, pre svega da formira Zajednicu srpskih opština - istakao je Odalović.

Prema njegovim rečima, Priština želi da uspostavi kontrolu na severu KiM.

- Kada su takse uvedene rekli su da će da ih ukinu kad priznamo Kosovo. Njihova priča je sad drugačija, kažu da žele da spreče šverc i kriminal. Oni imaju najmanje prava da o tome pričaju jer je taj prostor ogrezao u švercu i kriminalu. Ne mogu protiv toga da se bore oni koji to rade - poručio je Odalović.

Generalni sekretar MSP ukazao je da od uvođenja taksi najviše trpe obični građani, a među njima i trgovci Albanci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
arsa

pre 4 godine

Србија и сувише дуго ћути на иживљавање шиптара.А ствари су врло јасне.Бриселски споразум је ништаван и сви договори са албанцима обзиром да шиптари нису нити једну обаезу из тих ''преговора'' испунили.Нарочито након ''увођења'' некаквих такси, српски народ мора да одговори затварањем прелаза Јариње и Брњак.Враћање на старо стање пре ''преговора''.Наравно, за овако нешто морамо да имамо подршку Русије и Кине, а имамо је, а Србија има обавезу да затражи и званично њихову помоћ.Време скривалица је прошлост.Време је за нешто конкретно.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija